• Dvere sa u nás otvárali aj na svätého Valentína
          • Dvere sa u nás otvárali aj na svätého Valentína

          • Na Hotelovej akadémii v Košiciach sa Valentín dotýkal sŕdc všetkých štedrých poslov dobré slova i príkladov stojacích pri zrode a formovaní našej mladej generácie. Plody práce svojich majstrov predvádzali ich zruční  žiaci v podobe voňavých dobrôt, farebných drinkov, pestrých chutí, zdravých maškŕt  lákajúcich extravagantným servírovaním na slávnostných tabuliach s najkreatívnejšími druhmi prestierania. V takejto idylickej atmosfére vítali zvedavých návštevníkov trpezliví znalci remesla, ochotní ukázať i predstaviť neľahkú, ale zaujímavú cestu dostať sa medzi  špičku  gastronómie.

            Neistých uchádzačov informačným prierezom o programe  jednotlivých  študijných odborov previedli naše konzultantky, výchovná a kariérna poradkyňa, školská psychologička a majsterka odborného výcviku.

            Za asistencie žiakov, absolventov pobytových študijných stáží, bol predstavený aj program Erasmus+, ktorý ponúka študentom rozšíriť si obzory v oblasti hotelierstva, gastronómie a manažmentu, v jazykovej rovine i v rovine medziľudských vzťahov ako užitočnú skúsenosť pri príprave na budúcu profesiu.

            Na deň sviatku patróna všetkých, ktorí sa majú radi, sme pripomenuli dňom otvorených dverí na našej škole jeden z dôležitých krokov k úspechu,  dôverovať ľuďom, s ktorými pracujeme a cítiť sa dobre na mieste, kde trávime väčšiu časť nášho pracovného dňa.  Veríme, že touto udalosťou sme priaznivo rozšírili obzory o štúdium na našej škole záujemcom, ktorí sa ešte kolíšu v rozhodovaní o svojej budúcnosti.

            Foto nájdete vo Fotoalbume

        • 33. ročník Olympiády v nemeckom jazyku
          • 33. ročník Olympiády v nemeckom jazyku

          • Dňa 18. 1. 2023 sa konalo okresné kolo 33. ročníka Olympiády v nemeckom jazyku (ONJ). Našu školu reprezentovali štyria žiaci v dvoch kategóriách - Sofia Timková (1A) a Alexandra Ujheľská (2.A) v kategórii 2A a Boris Rabinčák (3.A) a Veronika Dolinská (5A) v kategórii 2D. Okresné kolo ONJ sa konalo v priestoroch Gymnázia M. R. Štefánika v Košiciach. Žiačka Veronika Dolinská obsadila 1. miesto a Boris Rabinčák obsadil 2. miesto vo svojej kategórii, žiaci tak postupujú ďalej do krajského kola, ktoré sa uskutoční vo februári.Všetci žiaci veľmi usilovne pracovali na písomných úlohách a následne ústnej časti a tak všetkým súťažiacim za účasť a vzornú a úspešnú reprezentáciu našej školy v okresnom kole ďakujeme a postupujúcim gratulujeme, držíme palce a želáme úspešnú reprezentáciu školy v krajskom kole.

            Dňa 23. 11. 2022 sa konalo školské kolo olympiády v nemeckom jazyku. Súťaže sa zúčastnili šiesti žiaci v dvoch kategóriách. Po zverejnení oficiálnych výsledkov obsadila v kategórii 2A cenné 1. miesto žiačka 2.A triedy Alexandra Ujheľská, 2. miesto získala Sofia Timková (1.A) a 3. miesto získal Lukáš Blaškovan rovnako z 1.A triedy.V kategórii 2D súťažili žiaci z 3. a 5. ročníka. V tejto kategórii zvíťazila a 1.miesto získala žiačka 5.A triedy Veronika Dolinská. O 2. a 3. miesto sa podelili žiaci 3. ročníkov. Žiakovi z triedy 3.A Borisovi Rabinčákovi patrí 2. miesto a 3. miesto získal Michal Hanusin z triedy 3.KCS.Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť, gratulujeme k výsledkom ich snaživej písomnej i ústnej časti. Súťažiacim na 1. a 2. mieste v obidvoch kategóriách držíme palce a želáme čo najlepšie umiestnenie a reprezentáciu školy na okresnom kole nemeckej olympiády.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympiády v nemeckom jazyku.

            J. Bojčíková, R. Batromij

             

        • Novoročný volejbalový mix turnaj žiakov
          • Novoročný volejbalový mix turnaj žiakov

          • Dňa 24.1.2023 sa na našej škole konal Novoročný volejbalový mix turnaj žiakov našej školy. Na turnaj sa prihlásilo 13 tímov z trinástich tried. Po krásnych vzájomných zápasoch a krásnych akciách ostali vo finále 5.A, 3.PM, 1.K a 2.CPK. Po finále bolo poradie víťazov nasledovné.

            1. miesto: 3.PM, 2. miesto: 5.A, 3. miesto: 2.CPK, 4. miesto: 1.K.

            Víťazom gratulujeme!

        • #weremember
          • #weremember

          • Učíme sa z minulosti, aby sme ochránili budúcnosť!

            Dňa 27.januára sme si aj na našej škole pripomenuli Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu s cieľom nezabudnúť na temné časy 2.svetovej vojny.

            Tento dátum je symbolický a viaže sa k oslobodeniu najväčšieho koncentračného a vyhladzovacieho tábora Auschwitz-Birkenau pri poľskom meste Osvienčim.

            #weremember

        • Skills Slovakia  GASTRO junior  CUP 2023
          • Skills Slovakia GASTRO junior CUP 2023

          • Dňa 17.01.2023 sa žiačky II.CPK Zuzana Filová a Timea Nováková zúčastnili semifinálového kola Skills Slovakia  GASTRO junior  CUP 2023 – odbor cukrár v Piešťanoch, do ktorého postúpili na základe korešpondenčného kola. Tak, ako aj v korešpondenčnom kole, tak aj v semifinálovom pripravovali moderný múčnik z odpaľovaného cesta – écleir. Do semifinále postúpilo 16 najlepších družstiev. Žiačky síce nepostúpili do finále, ale získali v bronzovom pásme 10. miesto. Na súťaž ich pripravovala MOV Makkaiová.

            Srdečne blahoželáme.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Skills Slovakia GASTRO junior CUP 2023.

          • Literatúra bez Shakespeara je ako akvárium bez rýb

          •  V desiaty januárový deň počas 6. vyučujúcej hodiny, ktorá je vyhradená predmetu slovenský jazyk a literatúra, sme sa zo školských lavíc presunuli do priestorov nasiaknutých vôňou kníh. Využili sme so žiakmi I. N triedy možnosť nazrieť do obdobia anglickej renesancie v Knižnici pre mládež mesta Košice na  Kukučínovej 2. Pripraveným projektom Shakespeare a jeho doba,  sme nahliadli do dielne úspešného dramatika a divadelného podnikateľa Williama Shakespeara.  Žiaci nadstavbového štúdia ešte pred samotnou návštevou bibliotéky boli poslucháčmi pútavých online prednášok prof. Martina Hilského, prekladateľa a najznámejšieho českého shakespearológa, ktorý v nich predstavil dielo jednej z maturitných tém.

            Projektová prednáška si získala pozornosť žiakov predovšetkým pútavými zaujímavosťami zo života dramatika a odpovedala na mnohé otázky týkajúce sa motivácie jeho tvorby.