• Zbierka pre detskú onkológiu
          • Zbierka pre detskú onkológiu

          • V pondelok, 13.12.2021, boli zástupcovia našej školy odovzdať finančnú zbierku vo výške 360 eur primárke Oddelenia detskej onkológie a hematológie v Košiciach MUDr. Viktórii Haluškovej, spolu so zbierkou hračiek pre toto oddelenie. Za školu riaditeľka školy PaedDr. Jaroslava Mamčaková, predseda ŽR HA - Pavol Hnízdil a vedúci barmanského krúžku - p. Ján Majoroš.

        • KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK?
          • KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK?

          •    Už štvrtý rok budú Vianoce v Domovoch dôchodcov o čosi šťastnejšie. Vďaka projektu kolkolasky.sk, kde práve „krabica od topánok“ naplnená maličkosťami môže vyčariť úsmev na ich tvári a priniesť radosť do života. Keďže aj tento ročník je poznačený pandémiou, starkí sú v domovoch mnohokrát bez povolených návštev. A tak sme sa rozhodli tento rok zapojiť aj MY. S nápadom prišli žiaci z III.A triedy a zapojili sa aj žiaci z tried I.A, I.B, IV.K, V.A, pani profesorky, tri výchovné skupiny z internátu, p. vychovávateľka Januchová a dievčatá z Pedagogickej školy Ester a Diana.

            Krabice sme naplnili milými aj chutnými drobnosťami a pridali pozdrav vo forme ručne maľovaných pohľadníc. Keďže je to často jediný darček, ktorý dostanú, tak sme doň vložili aj kúsok svojho srdca.

            Šťastné a veselé!

                         Lucia Nižníková

        • Školské kolo olympiády v nemeckom jazyku
          • Školské kolo olympiády v nemeckom jazyku

          • Dňa 26. 11. 2021 sa konalo školské kolo olympiády v nemeckom jazyku. Súťaže sa zúčastnili 5 žiaci v dvoch kategóriách. V kategórii 2A súťažili žiaci 1. a 2. ročníka, cenné 1. miesto obsadil Boris Rabinčák (2.A), 2. miesto získala Alexandra Ujheľská (1.A) a 3. miesto patrí Michalovi Hanusinovi (2.KCS).
            V kategórii 2B súťažili žiačky 4. ročníka. V tejto kategórii sa o 1. a 2. miesto podelili žiačky 4.A triedy, pekné 1. miesto patrí žiačke Veronike Dolinskej a 2. miesto obsadila Natália Hrdličková.
            Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť, gratulujeme k výsledkom ich snaženia v písomnej i ústnej časti. Súťažiacim na 1. a 2. mieste v obidvoch kategóriách držíme palce a želáme čo najlepšie umiestnenie a reprezentáciu školy na okresnom kole.

            J. Bojčíková, R. Batromij