• Halloween - Pumpkin party- aktivity v angličtine.
          • Halloween - Pumpkin party- aktivity v angličtine.

          • Dňa 24.10.2022 sa v priestoroch našej reštaurácie uskutočnil už VII.ročník Halloween- Pumpkin party- súťažných aktivít v angličtine, ktorých sa zúčastnilo spolu 10 súťažechtivých žiakov I.A a I.B triedy. Ide o nasledovných žiakov: L.Bazyľáková, M.Tóth, S.Timková, T. Graban, D.Sokol, B.Bodnár, B.Šablatúra, J.Leskoviansky (I.A) a Ch.Sabová a Ž.Rinkácsová (I.B).

            Súťažné aktivity v anglickom jazyku prebiehali v podobe Búrky nápadov na tému Halloween (Halloween brainstorming activity), Halloween kvízu (Halloween Quiz), Obtiažnych hádaniek na tému Halloween (Tricky Halloween Riddles), tradícií Halloweenu vo svete (Halloween Traditions Around the World) a typickej Halloweenskej hry s lovením jabĺk zubami v nádobe plnej vody (Bobbing for apples game), ako aj ďalších motivačných aktivít v anglickom jazyku po videoprojekcii o histórii Halloweenu.

            Víťazmi Búrky nápadov na tému Halloween sa stala skupinka žiakov: Ch.Sabová, Ž.Rinkácsová a J.Leskoviansky. Najlepšími lúštiteľmi Halloween kvízu, Obtiažnych hádaniek na tému Halloween, ako aj tradícií Halloweenu vo svete sú: L.Bazyľáková, S.Timková, B.Šablatúra a B.Bodnár. Suverénnym víťazom Halloweenskej hry s lovením jabĺk sa stal: B.Šablatúra. 

            Víťazi, ako aj všetci zúčastnení dostali za svoju usilovnosť a výkony sladké ceny.

            Víťazom srdečne blahoželáme!

            Foto nájdete vo fotogalérii.

            Mgr.Grečková

        • STÁŽ – zahraničný študent na HA
          • STÁŽ – zahraničný študent na HA

          • Dugast Amaury je študentom odbornej školy St. Michel Mont Mercure vo Francúzsku.    V  týchto dňoch k nám pricestoval na trojtýždňovú odbornú prax a momentálne plní pracovný program v kuchyni prevádzky Bakoš Bistro, ktoré je súčasťou spoločnosti RJ Gastro s.r.o. Žiaci Hotelovej akadémie - Peter Babjak, Katarína Krafčíková a Lucia Ničová, pripravujú pre francúzskeho stážistu program pre efektívne trávenie voľného času. Dugastovi Amaurymu sa na Slovensku páči a rovnako sa vyjadruje o práci, ktorú vykonáva.

            Prajeme mu veľa pracovných úspechov a veľa pekných zážitkov!

             

          • Sweetcup 2022

          • Dňa 6.10.2022 sa v Prešove uskutočnil 19. ročník medzinárodnej súťaže mladých talentov SWEETCUP 2022, na tému Dotyk jesene. Za našu školu súťažila žiačka Lucia Níčová z I. N a umiestnila sa so svojím výrobkom v bronzovom pásme 🥉. Srdečne blahoželáme a želáme veľa ďalších úspechov

          • Maratónska štafeta Magna a ŠRBARACE 2022

          • Dňa 2.10.2022 sa naši študenti zúčastnili druhého ročníka štafety Magna na MMM v Košiciach. Ako prvý nás reprezentoval Denis Turzák z 5.A, druhá bežala Janka Doan z 5.A a štafetu úspešne dotiahla do cieľa Silvia Čulková zo 4.PP. Bežcom prialo počasie, svietilo slniečko a tak sa všetkým športovcom bežalo veľmi dobre. Prekonať 12 a 9 kilometrov im nerobilo problém. Opäť nám naši spolužiaci ukázali, že žiaci našej školy milujú šport. Gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu.

            Dňa 5. 10. 2022 sa konala na Štrbskom plese súťaž v prekonávaní prekážok žiakov stredných škôl ŠTRBARACE 2022. Táto súťaž bola výzvou prekonať sa v zdolávaní prekážok na dvojkilometrovej trati. súťažili družstvá, ale aj jednotlivci. Trať bola náročná na kondíciu a prekážky dali mnohým dobre zabrať. Plazenie sa po blate, nosenie ťažkých pneumatík, šplhanie sa do strmého kopca so sklonom, kde ťa udrží na nohách a mokrej tráve len lano, preliezanie troch spojených valov slamy a to všetko v plnom behu a veľa ďalších prekážok dá zabrať aj trénovanému športovcovi. Naši žiaci to všetko zvládli a preto im gratulujeme. Spartan je ich druhé meno. Reprezentovali nás: 1. Zuzka Kiselová 2. Boris Rabinčák 3. Patrik Litavec všetci z 3.A. Ďakujeme!

          • 1. barmanský kurz

          • V týždni od 26.9.2022 - 30.9.2022 prebiehal na našej škole 1.barmanský kurz pod vedením p.Majoroša v tomto šk. roku. Absolventom srdečne blahoželáme. Pozrite si zopár záberov z ich práce 

          • Spolupráca barmanskej asociácie

          • Naši barmani - Ester Karnižová, Nora Tomčová a Roland Lacko sa spolu s p.Majorošom zúčastnili stretnutia slovenskej, poľskej a českej barmanskej asociácie v Tatranskej Lomnici. Program: Prezentácia a degustácia írskej whisky West Cork pod vedením Mareka Klča a Tomáša Gyena, program na Skalnatom plese a návšteva Nestville čokoládovne.

        • Brigáda v areáli školy
          • Brigáda v areáli školy

          • Začiatkom septembra sme sa spoločne pustili do úpravy bylinkovej záhrady - triedy III.PM, IV.A, IV.KCS a Zuzka z III.A pod vedením p.p. Karnižovej. Ďakujeme a veríme, že spoločnými silami postupne vytvoríme krásnu bylinkovú záhradu.

        • Pečie celý Juh
          • Pečie celý Juh

          • Dňa 27.09.2022 našu pekáreň na Južnej triede 48 (odborné dielne) navštívi seniorky z Denného centra seniorov MČ Košice-Juh, ktoré sa prišli pozrieť, ako sa u nás vyrába pľundrové cesto.

            Majsterka odborného výcviku Erika Vrabelová a žiačky odboru cukrár pekár ukázali celý postup výroby pľundrového – lístkovo kysnutého cesta a výrobkov z neho. Vyrobili nugátové a tvarohové šatôčky, kde pri výrobe do toho zapojili aj babky seniorky. Počas výroby nám babky seniorky porozprávali svoje skúsenosti s pečením a zároveň aj porovnávali náš výrobný postup s ich výrobným postupom pľundrového cesta. Nakoniec nám prisľúbili, že nabudúce si pre nás pripravia zaujímavý recept, ktorý nám aj predvedú.

            Súčasťou tohto pekného dňa bola aj pani riaditeľka PaedDr. Jaroslava Mamčaková a hlavná majsterka odborného výcviku Mgr. Eva Mikulová.