• Školské kolo v strojopise
          • Školské kolo v strojopise

          • Dňa 13. 4. 2022 sa v učebni INF konalo školské kolo v strojopise. Žiaci mali za úlohu čo najpresnejšie odpísať pripravený text a dosiahnuť čo najväčší počet úderov za minútu. Súťaže sa zúčastnili víťazi triednych kôl tretieho ročníka  odboru KCS  – I. kategória súťaže, ktorí majú strojopis raz do týždňa, a prvých ročníkov hotelovej akadémie – II. kategória súťaže, ktorí majú strojopis dva razy do týždňa. V I. kategórii prvé miesto získal Richard Rada s počtom 179,9 úderov/minútu a druhé miesto Peter Babják s počtom 176,7 úderov/minútu. V II. kategórii prvé miesto získal Simon Batromij s počtom 188,4 úderov/minútu, druhé miesto Roland Stutiak so 119,6 údermi/minútu a tretie miesto získal Rastislav Stanko s počtom  117,6 úderov/minútu.

            Víťazom i všetkým zúčastneným blahoželáme k výkonom. Veríme, že časom nezabudnú na desaťprstovú techniku a budú ju v živote aktívne využívať.

            Ing. Ľubica Macková, ADK

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Školské kolo v strojopise.

        • ZMUDRI ŠKOLA
          • ZMUDRI ŠKOLA

          • Internet je zdrojom  rôznorodých informácií. Orientovať sa v nich pomáha vzdelávací portál ZMUDRI.SK množstvom  vtipných, sviežich videí. Vysvetľujú rôzne javy z oblasti digitálnej a mediálnej gramotnosti, ekonomiky, finančnej gramotnosti,  trhu práce, práva, dejepisu, psychológie, či z bežného občianskeho života.

            Videá sú tematicky zoskupené do sérií, po absolvovaní ktorých žiaci  získajú nielen nové vedomosti, ale aj „Príručku prežitia  na divokom webe" a diplom.

            Žiaci II.N a  IV.CPK sa niekoľko týždňov venovali sérii videí  "Ako sa brániť hrozbám internetu“ a "Ako nenaletieť hoaxom a klamstvám na internete“. Hlbšie spoznávali pojmy sociálna závislosť, kyberšikana, internetoví predátori, spam, dvojfaktorová autentifikácia, VPN, ale aj konšpirácia, manipulácia, deepfake, trollovia, učili sa správne  čítať grafy. Kvalitu získaných  vedomostí si  overovali v kvízoch, a kritické myslenie zdokonaľovali  pri skupinovom riešení  rôznych problémových úloh. 

            Za aktívne využívanie  portálu  ZMUDRI.SK  získala naša škola  titul ZMUDRI ŠKOLA.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album ZMUDRI ŠKOLA.

        • Anglický kvíz pre milovníkov kníh (English Quiz for Book Lovers).
          • Anglický kvíz pre milovníkov kníh (English Quiz for Book Lovers).

          • “Knihy sú najtichším a najstálejším priateľom. Sú najprístupnejším a najmúdrejším poradcom a najtrpezlivejším učiteľom.” O pravdivosti výroku amerického akademika Charlesa Williama Eliota sa presviedčame neustále. V súvislosti s mesiacom kníh- marcom, sa dňa 31.03.2022 uskutočnil 3.ročník súťaže s názvom: Anglický kvíz pre milovníkov kníh (English Quiz for Book Lovers). Účastníci mohli prejaviť svoj kladný vzťah ku knihám (od známych minulých aj súčasných autorov), a zároveň mohli uplatniť svoje jazykové zručnosti v anglickom jazyku. Kvízu sa zúčastnilo 7 žiakov našej školy, ktorí reprezentovali svoju triedu: Ujheľská A. (I.A), Pirščová D., Sláviková K., Poliaková A. (II.A), Tomčová N. (III.A), Donthová M. (IV.A) a Szilágyiová S. (V.B).

            Suverénne najlepšími znalcami literatúry a najúspešnejšími riešiteľmi kvízu v anglickom jazyku sa stali nasledovné žiačky:

            1.miesto - Donthová M. (IV.A)

            2.miesto - Szilágyiová S. (V.B)

            3.miesto - Ujheľská A. (I.A) 

            Víťazom srdečne blahoželáme a želáme veľa úspechov do budúcna!

            Mgr.Grečková