• SlovakiaTech
          • SlovakiaTech

          • Dňa 14. 9. 2021 sa žiaci z triedy II.PM (Dominik Farbiak, Martina Kácsová, Boris Járay, Daniel Roháč) zúčastnili workshopu v rámci konferencie SlovakiaTech so zameraním na trendy v cirkulárnej ekonomike.

            Žiaci na workshope mali možnosť vidieť Hi technológiu využiteľnú v rôznych hospodárskych odvetviach, napr. medicína, výskum, psychológia, strojárstvo a stronómia vyvinutú mladými slovenskými vedcami. Pri konzultáciách odborníci načrtli využitie aj v našich študijných a učebných odboroch.

        • Odborná prax vo Švajčiarsku
          • Odborná prax vo Švajčiarsku

          • Milí žiaci,

            Švajčiarsko – slovenské združenie cestovného ruchu, na výzvu svojho švajčiarskeho partnera Swiss Hospitality Academy v Maienfelde, informuje vás žiakov, prípadne absolventov školy, o možnosti absolvovať odbornú prax v zimnej sezóne 2021 vo Švajčiarsku, kde budete môcť získať pracovné miesto v zariadeniach cestovného ruchu. Švajčiarsky partner organizačne zabezpečí výuku počas 14 dňového intenzívneho kurzu v školskom hoteli v Kastanienbaume pri Luzerne, ako aj vybaví pracovné povolenie. Intenzívny kurz sa bude konať v dňoch 5. - 18. decembra 2021 (Kastanienbaum, Luzern) a následne odborná prax / stáž v dňoch od 19. decembra 2021 do 4. apríla 2022.

            Ak máte záujem a ste vo veku od 18 do 26 rokov s dobrými komunikačnými schopnosťami v nemeckom jazyku, a máte záujem zdokonaliť si teoretické vedomosti, či praktické zručnosti v oblasti hotelierstva a gastronómie, spoznať nových ľudí, získať nových priateľov, prihláste sa a máte možnosť zúčastniť sa výberového konania na dvojtýždňový kurz a následne štvormesačnej odbornej praxe vo Švajčiarsku. 

            V prípade záujmu zúčastniť sa výberového konania v zimnej sezóne 2021/2022 vo Zvolene dňa 30.9.2021 vyplňte prosím nezáväznú prihlášku (viď. Prílohy). Vašu nezáväznú prihlášku prosím zaslať mailom na adresu: peter.patus1@gmail.com .

            Podrobnejšie informácie o praxi nájdete na stránke združenia:

            www.swiss-slovaktourism.sk a v priložených dokumentoch.

        • Erasmus+
          • Erasmus+

          • Milí študenti,

            po nútenej pandemickej prestávke v zahraničných mobilitách, sa naša škola opäť pokúsi vypracovať projekt so žiadosťou o pridelenie grantu v rámci Erasmus+. Ak bude prihláška schválená Národnou agentúrou, dostanete šancu vycestovať do zahraničia a získať nové jazykové a odborné zručnosti z oblasti hotelierstva a gastronómie. Veríme, že budeme úspešní a získame pre Vás možnosť  stráviť nezabudnuteľné 3 týždne v krajinách ako Maďarsko, Francúzsko, Španielsko a Nemecko (zoznam krajín sa môže zmeniť).

            Ak ste žiakom druhého a vyššieho ročníka v odboroch hotelová akadémia, kuchár, čašník, cukrár a pekár - vyplňte predbežnú prihlášku Predbezna_prihlaska_E_.docx a odovzdajte ju triednej učiteľke do konca septembra. 

            Viac informácií o zahraničných mobilitách a o samotnom projekte Erasmus plus sa dozviete na stránke   www.erasmusplus.sk/index.php?sw=72

            Pozrite si zahraničné stáže našich žiakov https://hotelovake.edupage.org/a/erasmus

            Navyše plánujeme online konferenciu cez Teams, kde budeme odpovedať na prípadné otázky. Pozvánku na pripojenie s konkrétnym termínom uverejníme čoskoro.

            Tešíme sa na spoluprácu a tak neváhajte a prihláste sa!

            Tím Erasmus plus – Mgr. Košková, Mgr. Šostáková a PhDr. Andrášiková

        • Svetielko pomoci
          • Svetielko pomoci

          • Dňa 22.8.2021 sa žiaci III.A triedy Roland Lacko a Nora Tomčová, pod vedením p. Majoroša, zúčastnilii akcie Spoznaj Trebišov behom, kde miešaním drinkov vyzbierali peniažky pre nadáciu Svetielko pomoci. Všetky vyzbierané peniažky išli na onkológiu pre pacientov. Akcia sa tešila veľkému úspechu.

            Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.