• Valentínska kvapka krvi
          • Valentínska kvapka krvi

          • S príchodom Valentína Žiacka rada pri Hotelovej akadémii pravidelne organizuje Valentínsku kvapku krvi v spolupráci s Červeným krížom. Akcia sa konala v utorok 11.februára 2020. Zúčastniť sa mohli všetci pedagogickí aj nepedagogickí zamestnanci školy a plnoletí žiaci. Túto najvzácnejšiu tekutinu tentokrát darovalo až 19 žiakov, z toho až piati tak urobili po prvýkrát. Našu snahu o pomoc druhým si všimli aj médiá, ktoré zverejnili krátku reportáž na : https://www.tvkosice.sk/video/5e42c114dd8247837753676d. Napriek tomu, že sedem žiakov bolo z rôznych dôvodov vyradených z darovania krvi, veríme, že ich to neodradí a skúsia to znovu.Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili, a to hlavne týmto žiakom: 5.C - Drangová, Tulušáková, Horváthová, Zemanová, Géczy, Greculová, 5.B - Holomániová, Kozáková, 5.A - Kurtová, Kelišeková, Makulová, Andrejová, Rendošová, Ňaršanský, 4.C - Mošková, 4.A - Batromij, Sabolová, Nováková, 3.CPK - Palko.

            Autor textu: Mgr. Eva Šostáková

        • Športový deň na hotelovke
          • Športový deň na hotelovke

          •    27. január 2020 bol pre školu športový. Okrem maturantov a žiakov na praxi mali všetci možnosť odskúšať si rôzne disciplíny, pomerať sily so spolužiakmi, ale  poniektorí aj sami so sebou.

            „Vidíte zmysel v organizovaní športového dňa na škole?“ opýtala som sa žiakov nasledujúci deň na vyučovaní.

            „Ani nie,“ odvetila Alex. Niet sa jej čo čudovať. Všestranná športovkyňa má športu „plné telo“.

            „Asi aj áno. Kto sa vôbec nehýbe, mal možnosť si zašportovať,“ zaševelila Alenka.

            „A nemuseli sme sa učiť,“ spokojne utrúsil Hugo, čím vyvolal smiech.

            Tak kde je pravda? Uprostred, samozrejme, lebo tam nájdeme vo všetkom rovnováhu.

              Športový deň na hotelovke bol skvelé športové podujatie. Začal prípravou stanovíšť v telocvičniach a v posilňovni, pokračoval slávnostným otvorením pánom riaditeľom PaedDr. Radkom Rakušanom a pokračoval jednotlivými súťažnými disciplínami.

               Atraktívne preťahovanie lanom dochrámalo dlane nejednému žiakovi. Ale čo neurobí ctižiadostivá trieda, ak sa chce pred konkurenčnou, či pred celou školou ukázať? A tak sa bojovalo o sto-dvesto.

            Na ďalších „znesiteľných“ stanovištiach žiaci na čas hádzali loptu do koša, skákali na švihadle, robili ľah-sed, či triafali loptičku do bránky. A všetko stále s úsmevom. Kým... kým neprišli k 20 kg tyči s kotúčmi, ktorá sa  pýtala na tlak. Veru, nejednému žiakovi dvihla tlak aj reálne. Dôvodom bola buď neschopnosť vytlačiť ju hoc len raz, alebo prekonať tridsiatym, či stým opakovaním súpera. Veru, i také úžasné výkony padali na tomto stanovišti.

            Najpútavejšia bola volejbalová súťaž medzi triedami. Záverečné súboje dvíhali spolužiakov z lavičiek a povzbudzujúci krik nemal konca kraja.

            V každej disciplíne zvíťazil ten, kto sa zúčastnil. Možno zvíťazil nad nevierou vo vlastné sily, možno nad svojou pohodlnosťou, nechuťou, hanblivosťou pred spolužiakmi alebo nad obavou z  protivníka – súpera - vyzývateľa. A možno prekonal rekord, o ktorý sa na iných športoviskách dlhšie pokúšal. Darmo, motivácia robí svoje.

            Výsledky najúspešnejších žiakov v jednotlivých kategóriách, či absolútneho víťaza sa dozviete na piatackej imatrikulácii a spomienkový archív si môžete pozrieť TU!

            Došportovania, priatelia!

            Ing. Ľubica Macková

        • Zbierka pre útulok
          • Zbierka pre útulok

          • Milí študenti,

            dňa 12.12.2019 sa na našej škole uskutočnila zbierka pre útulok. Vyzbieralo sa takmer 50 kg granúl,15 veľkých a 10 malých konzerv, 16 kg ryže a cestovín, dobrôt ako sú napríklad salámy, piškóty alebo tyčinky, neuveriteľné množstvo diek, paplónov, obliečok, vankúšov. Prípravkami na dezinfekciu sa tiež nešetrilo, veľké množstvo hračiek a obojkov. Do zbierky sa zapojili nielen žiaci a učitelia, ale aj personál HA a tiež ľudia z okolia.Z učiteľov to boli: pani Caisová, Macková, Havrillová a Polláková, pán Sabol, Majoroš, Matlaha. Z tried 1.PP : Vozárová, Bernátová, Kanasová, Janová, Bikárová, 3.A : Škovránová a Horňáková, 4.B : Mitrová, Lešková, Homola, Bereš,5.A : Holko, 5.C: Géczy, Marhefka. Snáď sme všetkých spomenuli.Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili a pomohli naším hafkáčom.

        • Záložka do knihy spája slovenské školy
          • Záložka do knihy spája slovenské školy

          • Slovenská pedagogická knižnica v Bratislave vyhlásila pri príležitosti októbra ako Medzinárodného mesiaca školských knižníc 2019 pre stredné školy 8. ročník celoslovenského projektu Záložka do knihy spája slovenské školy: Osobnosti, ktoré sa zaslúžili o demokraciu, do ktorého sa po prvýkrát zapojila aj naša škola. Cieľom celoslovenského projektu bolo nadviazanie kontaktov medzi slovenskými strednými školami a podpora čítania prostredníctvom výmeny záložiek do kníh, ktoré žiaci vyrobili ľubovoľnou technikou. Študenti I. A, II. A a II. K tvorili na hodinách dejepisu (v priebehu mesiacov október a november 2019) svoje kreatívne dielka, ktorými potešili žiakov našej pridelenej partnerskej školy - Obchodnej akadémie v Poprade. Výroba záložiek, konkrétne jej výtvarná činnosť, pomohla žiakom rozvinúť ich tvorivosť, predstavivosť, emočnú inteligenciu ako i estetické cítenie či potrebu sebarealizácie. Ukážku záložiek nájdete vo Fotoalbume

            Ďakujeme všetkým študentom, ktorí sa aktívne zapojili do projektu a s radosťou budeme očakávať, ako bude znieť téma nasledujúceho ročníka, do ktorého sa naša škola iste zapojí.

        • Mikuláš 2019
          • Mikuláš 2019

          • I tento sviatočný vianočný čas sme venovali čas  a kreativitu deťom z MŠ Oštepová 1, Košice.

            Vo veľkej telocvični sme pre ne pripravili program a niekoľko kútikov: tajomný – rozprávkové hádanky, vystrihovačky, omaľovánky, športový - súťaže s loptou, či s plastovou pyramídou, hravý -  maľovanie na tvár, ale najmä veselý, kam patril aj  fotokútik s čertom a anjelom. Na záver programu deti s veľkým krikom a buchotom prepadol Mikuláš, ktorý im za pesničku a básničku dal obrovský balík sladkostí a ovocia. Nadšenie detí z Mikuláša nemalo konca a za odmenu mu spoločne zaspievali a zatancovali známu vianočnú pieseň v interpretácii Mariah Carey All Is Want For Christmas Is You. Krásna akcia sa skončila a ostali nám spomienky v podobe mikulášskeho fotoalbumu.

            Žiaci a žiačky I.A a II.A triedy

        • V ringu s pravopisom
          • V ringu s pravopisom

          • Dňa 28. 11. 2019 sa na našej škole uskutočnila pravopisná súťaž pod názvom V ringu s prvopisom, v ktorej zástupcovia jednotlivých tried mali možnosť preukázať svoje teoretické a praktické zručnosti v morfologickej rovine slovenského jazyka. K najlepším pisateľom patrili: 1.miesto: N. Hrdilčková /II. A/, M. Mižigarová /IV.B/, 2. miesto: K. Krafčíková  /I. KCS/, 3. miesto: A. Mišinská  /I. A/.

            Blahoželáme!

        • Prvý dotyk so slobodou
          • Prvý dotyk so slobodou

          • V mesiaci december sa naši žiaci zúčastnili ojedinelej výstavy Verejnej knižnice Jána Bocatia o pohnutých udalostiach v roku 1989 - Prvý dotyk so slobodou.  Rok 1989 bol rokom zjednotenia národa v bývalom Československu, ktorý sa postavil proti vláde jednej strany, obmedzovaniu osobnej slobody a práve vyjadrovania sa. Výstava venovaná najmä mladým ľuďom názorne a plasticky priblížila cestu, ktorou sa rozhodla kráčať väčšina obyvateľstva, aj popri hrozbe straty zamestnania, sociálnych istôt, či slobody.

            Veríme, že názornosť a  interaktívnosť výstavy - možnosť putovania po časovej historickej osi, skladania puzzle, či kvíz - podnietili našich študentov zamyslieť sa nad ľudskými a spoločenskými hodnotami. Veríme, že si uvedomili význam pojmov morálka a zodpovednosť, ktoré zásadne determinujú naše rozhodnutia a tým i spoločnosť, v ktorej žijeme.    

            Ing. Ľubica Macková

        • „VYMYSLI a ROZBEHNI NÁPAD“
          • „VYMYSLI a ROZBEHNI NÁPAD“

          • Dňa 4. decembra 2019 sa školská delegácia HA pozostávajúca z 10 žiakov z I.A a dvoch žiakov z V.B zúčastnila Roadshow „VYMYSLI a ROZBEHNI NÁPAD“.

            So svojimi skúsenosťami o začatí podnikania, súboji so zahraničnými hráčmi, a ako sú na tom dnes, sa so študentami stredných škôl podelila dvojica zakladateľov NAY, Peter Zálešák a Ján  Tomáš. Poukázali na to, že preraziť na trh je prvým krokom, ale ešte dôležitejším je udržať sa na trhu a pracovať na sebe.

            Workshopom „Ako nájsť & rozbehnúť dobrý nápad“ nás previedol zakladateľ Rozbehni sa! Juraj Kováč. Dozvedeli sme sa, ktoré nápady sú pre začiatočníka rizikové,  ako otestovať si svoj nápad, či budeme v podnikaní úspešní alebo nie, a aby nás to testovanie nestálo veľa peňazí.

            Na inovačnom workshope „Inovujme.sk – Ako byť kreatívny“  nás odborníci z inovujme.sk učili techniku na generovanie nových nápadov.

            Získané skúsenosti študenti HA môžu využiť v štúdiu, podnikaní ako aj každodennom reálnom živote.

             

        • Školské kolo olympiády v nemeckom jazyku
          • Školské kolo olympiády v nemeckom jazyku

          • Dňa 27. 11. 2019 sa  konalo školské kolo olympiády v nemeckom jazyku. Súťaže sa zúčastnili 7 žiaci v dvoch kategóriách.

            V kategórii  2B súťažili žiaci z V.C triedy, cenné  1. miesto obsadil Dominik Schmiedt, 2. miesto  získala Vladimíra Sasáková a 3. miesto patrí Dávidovi Petrušovi.

            V kategórii 2D súťažili žiaci 2. a 3. ročníka. V tejto kategórii sa o 1. a 2. miesto podelili žiaci z 2.A triedy, pekné 1. miesto patrí žiačke Veronike Dolinskej a 2. miesto obsadil Samuel Iván, 3. miestom  zavŕšil rad nemčinárov Ján Kilík (3.A).

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť, gratulujeme k výsledkom ich snaženia v písomnej i ústnej časti.  Súťažiacim na 1. a 2. mieste v obidvoch kategóriách držíme palce a želáme čo najlepšie umiestnenie a reprezentáciu školy na okresnom kole.

            J. Bojčíková, R. Batromij

        • „ UMLČANÉ SVEDKYNE “ – preventívna kampaň
          • „ UMLČANÉ SVEDKYNE “ – preventívna kampaň

          • Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach v rámci svojich preventívnych aktivít pri príležitosti Medzinárodného dňa eliminácie násilia na ženách pripravilo v spolupráci s OZ Fenestra, Verejnou knižnicou Jána Bocatia v Košiciach a Košickým samosprávnym krajom  preventívnu kampaň pod názvom „UMLČANÉ SVEDKYNE“, ktorej sme 27.11.2019 zúčastnili. Kampaň je zameraná na problematiku násilia na ženách a násilia počas randenia mladých ľudí (tzv. doting violence) s cieľom zvýšiť informovanosť a právne povedomie žien. Stretnutie prebiehalo formou výstavy, prednášky, interaktívnej diskusie a zanechalo v nás hlboký dojem.

            Žiaci 3. A  a  3. B triedy

        • Imatrikulácia 2019
          • Imatrikulácia 2019

          • Netradične v pondelok 18.11.2019 sa na našej škole uskutočnila Imatrikulácia prvákov. Naši noví žiaci sa nám najskôr predstavili so svojim programom. Potom nasledoval Krst ohňom v podobe 3 disciplín, ktoré už tradične organizovala Žiacka rada. Po zložení slávnostnej prísahy a absolvovaní „skrášľovacej procedúry“ sa 84 prvákov stalo oficiálnymi členmi Hotelovej akadémie. Ako to vyzeralo si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

            Pripájame aj reakcie prvákov:1.A Ak by som mala hovoriť za 1.A, tak sme sa nejak špeciálne nepripravovali. Zbehla veľmi rýchlo a chýbala nám tam taká menšia diskotéka. DJ bol úžasný. Čo sa týka disciplín, boli veľmi dobre premyslené. Veľmi sa nám to páčilo. Ďakujeme 😊1.CPK Imatrikulácia je podujatie, na ktoré sme sa ako prváci veľmi tešili. Privítali nás žiaci potleskom, z ktorého sme vycítili podporu a povzbudenie. Výstup pána riaditeľa bol stručný a výstižný. Neskôr sme sa pustili do disciplín, ktoré nám pripravila Žiacka rada. Najviac sa nám páčila disciplína „preťahovanie lanom“. Kvíz bol ťažší než sme očakávali. Perličkou bol náš program, ktorý bol originálny, čoho výsledkom bol nadmieru neočakávaný potlesk publika. Boli sme pozitívni a plní elánu. Cieľom nášho programu bolo vykúzliť každému úsmev na tvári. 1.PPZ úloh sa nám najviac páčilo klepanie rezňov. Veľmi sa nám páčil trest 1.A – ich spev. Potešilo nás, keď starší žiaci začali spievať pieseň „Hej, sokoly“ s nami počas nášho vystúpenia. Vtipné bolo vystúpenie nášho spolužiaka Rienolda. Páčilo sa nám, že sme sa mohli tak odviazať, Celkovo sa nám páčila atmosféra a program. 1.KCSImatrikulácia je pre prvákov zaujímavá akcia, ale najlepšie je vyšším ročníkom, pretože sa môžu „uliať“ z hodiny. Vymyslieť niečo zaujímavé a zábavné nie je až také ťažké, ťažšie je presvedčiť zvyšok triedy aby to robili. Tento rok sme boli súčasťou imatrikulácie aj my – 1.KCS. Keďže máme často prax a neboli sme všetci spolu, nemali sme veľa času si niečo nacvičiť, ale nejak sme to dali. V deň imatrikulácie sme sa všetci prváci pekne obliekli a boli trochu v strese. Program bol podarený. Bol tam tanec aj spev a aj krásne básničky. Najlepší program sme mali samozrejme my 😊 Starší pre nás vymysleli zaujímavé úlohy. Na konci sme zložili prvácky sľub. V každom prípade sme si to užili a tešíme sa na ďalšiu imatrikuláciu, na ktorú budeme už len pozerať a spomínať na tú našu.  Mgr. Eva Šostáková

        • NÁRODNÁ SÚŤAŽ HIV/AIDS PREVENCIE
          • NÁRODNÁ SÚŤAŽ HIV/AIDS PREVENCIE

          • Dňa 11.11.2019 prebehla národná online súťaž venovaná prevencii HIV / AIDS, ktorej sa zúčastnili žiačky 1.PP triedy – Sofia Bernátová, Karmen Janová, Silvia Čulková – pod vedením MVDr. Caisovej a MVDr. Havrillovej. Dievčatá odpovedali na otázky, ktoré neboli vôbec jednoduché, ale zvládli to veľmi pekne. Skončili na peknom 26. mieste zo 70 škôl z celého Slovenska. Do finále sa síce nedostali, ale získali poučné vedomosti, ktoré môžu  v budúcnosti aplikovať pri ďalších projektoch a na besedách školy. Dievčatám gratulujeme a tešíme sa opäť o rok.

        • Stážisti z Portugalska
          • Stážisti z Portugalska

          • Úprimne nás teší veľký záujem zahraničných škôl o našu školu a Košice. Dňa 19.11 sme privítali dvoch študentov hotelovej školy Escola Profissional z portugalského mesta Fundão. Študenti  João Miguel Campos dos Santos  a  Eduardo Afonso Marcos de Oliveira pracujú v hoteli Amabassador. Stihli si prezrieť našu školu počas Dňa otvorených dverí, kedy ochutnali miešaný nápoj od našich študentov a vyskúšali si ozdobiť medovníkové perníčky. Ak bude mať niekto chuť stráviť svoj voľný čas  so stážistami a ukázať im mesto, prosím kontaktujte pani Koškovú. Stážisti sa v Košiciach zdržia do 20.12.2019.

        • Eurocup 2019
          • Eurocup 2019

          •    Dňa 23. a 24.10.2019 sa naše žiačky, Mária Mižigárová (IV.B) a Jennifer Domik (IV.A), úspešne zúčastnili 27. ročníka juniorskej barmanskej súťaže EUROCUP PREŠOV.  V športovej hale Hotelovej akadémie Prešov získali pre našu školu umiestnenie na 2. mieste v kategórii družstvá a obe získali Zlate pásmo. V stredu absolvovali písomný test  z tovaroznalectva a vedomostí týkajúcich sa barmanstva, vo štvrtok súťažili spolu s ďalšími asi šesťdesiatimi súťažiacimi v príprave alkoholických nápojov na báze koňaku Hennessy v.s. a nealkoholických nápojov. Srdečne blahoželáme!

        • Školské kolo olympiády v anglickom jazyku
          • Školské kolo olympiády v anglickom jazyku

          • Dňa 20.11.2019 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku. Šestnásť účastníkov súťažilo v troch kategóríách, 2A, 2B a 2D . Konkurencia bola veľmi silná a najlepší žiaci museli dokázať svoje vysoké kvality najprv v písomnej časti (počúvanie s porozumením, čítanie s porozumením, gramatika a slovná zásoba) a potom ešte v ústnej časti (práca s obrázkom a rolová hra). Najúspešnejší boli:

            Kategória 2A: 1.  Simona Šimčová 2.A      2. Kvetoslava Rusnáková  2.A   3. Daniel Lashkay 1.A

            Kategória 2B: 1. Jana Šefčíková 5.A   2.  Dávid Hajdu 3. A   3. Simona Szilágyiová 3.B

            Kategória 2D: 1. Kamila Greculová 5.C   2. Viktória Špaková 2.CPK  3. Patrik Kaľata 2.K                                                                                                                                                                                     Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť, blahoželáme umiestneným, víťazom držíme palce na okresnom kole a tešíme sa na nasledujúci ročník tejto prestížnej súťaže.

            F. Matlaha a ostatní učitelia  anglického jazyka

        • Stážisti zo St Michel Mont Mercure
          • Stážisti zo St Michel Mont Mercure

          • Z francúzskej školy St Michel Mont Mercure sme prijali dvoch stážistov Nicolasa Moncanisa a Jeremyho Raineteaua, ktorí pracujú v hoteli Ambassador a v cukrárni Cafe de Paris od 4.11– 24.11.2019.  Obidvaja absolvovali exkurziu v Vysokých Tatrách v hoteli Kempinski a spriatelili sa so žiakmi našej školy.

        • PIŠQWORKY 2019
          • PIŠQWORKY 2019

          • Prešiel rok a my sme sa už tradične zapojili do obľúbenej súťaže v pišqworkách. Našu školu reprezentovali tri päťčlenné tímy. Oblastný turnaj sa uskutočnil 11. 11. 2019 na SPŠ Elektrotechnickej v Košiciach. Tím prvákov sa prebojoval zo svojej skupiny medzi top osmičku! Od postupu do krajského kola nás delila len jedna výhra. Nevadí, o rok to skúsime znova. Momentky z turnaja pripájame...

                                                                                                                   Žiaci 1. A , 2. A a  4. B triedy

        • Košický kraj, mesto Košice a Hotelová akadémia súčasťou Európskeho týždňa regiónov v Bruseli
          • Košický kraj, mesto Košice a Hotelová akadémia súčasťou Európskeho týždňa regiónov v Bruseli

          •    Zástupcovia regionálnych a miestnych administratív, ako aj odborníci a členovia akademickej obce sa od 7. do 10. októbra 2019 stretli na Európskom týždni regiónov a miest v Bruseli, kde si navzájom vymenili informácie a skúsenosti z oblasti regionálneho a mestského rozvoja. Košický samosprávny kraj na čele s predsedom Ing. Rastislavom Trnkom, ako aj mesto Košice na čele s primátorom Ing. Jaroslavom Polačekom boli jednými z 200 partnerov tohto najväčšieho verejného podujatia svojho druhu v Európe, a my sme pri tom nechýbali.  Pre náš kraj, mesto ale aj pre našu školu  to bola skvelá príležitosť, ako o sebe dať vedieť v Európe. Toto náročné podujatie spoluorganizovala Kancelária stáleho zastúpenia KSK v Bruseli, s ktorou sme mali tú česť spolupracovať v tomto roku už druhý krát.

            Nášmu tímu bola zverená  výzdoba miestnosti, príprava  teplých a  studených pokrmov, ich servírovanie, ako aj podávanie nápojov. Podľa pozitívnych reakcií hostí  a ďakovných slov najvyšších predstaviteľov  Košického samosprávneho kraja a mesta Košice sme svojou prácou významne prispeli k úspešnej prezentácii nášho regiónu a mesta v hlavnom meste Európskej únie. Foto nájdete vo Fotoalbume.

            Učitelia Ing. Karel Rakušan, Bc. Ľudmila Pillárová, MVDr. František Matlaha a žiaci, Alexandra Pappová a Matej Holko.

        • Keď si šťastný, tlieskaj rukami
          • Keď si šťastný, tlieskaj rukami

          • Sme radi, že sme tohto roku mohli opäť usporiadať halloweensku párty pre detičky z Oddelenia detskej onkológie a hematológie Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach. Pod vedením lektora pána Jána Majoroša a pani profesorky Ľubice Mackovej sme sa podieľali na programe párty ako animátorky programov a ako barmanky miešaných nealko nápojov. Program párty venovaný pacientom, rodičom i personálu bol pestrý a zábavný. Deti mali možnosť vytvoriť z rôznych ingrediencií vlastné receptúry „strašidelných nápojov“ a dať im názvy. Následne im ich pán Majoroš namiešal. Maľovali halloweenské tetovačky, zdobili tekvice, maľovali halloweenské omaľovánky, či skladali strašidelné puzzle...

            Máme podozrenie, že najväčšiu radosť z párty mali rodičia, ktorí si užívali nielen svoje aktivity, ale bez váhania sa zapájali i do detských. Skladali puzzle, maľovali tetovačky, hádali svoju tajnú identitu, či vtipne a so smiechom vytvárali reťazový príbeh o strašidelnom hoteli.  Dojímavé bolo zakončenie reťazového príbehu mamičkou Pavlínkou vetou: A v hoteli bol bar, kde si všetci radostne a veselo miešali a popíjali „strašidelné“ nápoje. Záver párty patril pesničke, ktorú si vybrali rodičia pacientov: Keď si šťastný, tlieskaj rukami. Všetci sme sa príjemne zabavili a naši najmenší isto odišli spať s úsmevom na tvári.

                                                                                                      Martina Semanová, III. B

            P.S. Ďakujem kolegovi Jankovi Majorošovi, že mi umožnil podieľať sa na organizovaní tejto akcie a za jeho neskutočne obetavý prístup k deťom a rodičom.

            Ďakujem mamke Paulínke, dcérke Janke, mamke Lívijke a synčekovi Damiánkovi, Katke a Ľudke, ockovi Martinovi, či sestričke Jarke, že našli silu a a chuť  oslobodiť sa od neľahkého životného údelu a prišli sa zabaviť na párty. Ďakujem im i zato, že nám ukázali, že všetko sa dá prekonať, ak stojíme pri sebe a sme si navzájom oporou.

            Ďakujem žiakom V.B, ktorí pripravili krásne pozvánky na akciu, II. CPK, ktorí pripravili milé omaľovánky, I.N, ktorí mali záujem zúčastniť sa akcie, hoc nakoniec neprišli, Viktórii Bušniakovej za moje super halloweenské líčenie (ja som bola veľmi spokojná :) ) a najmä Kristínke Talpašovej, II.A, Norike Tomčovej, I.A, a Maťke Semanovej za milý, láskavý a obetavý prístup k pacientom a ich rodičom na celej akcii.

            Nuž tak, moji milí, ak sme šťastní, tlieskajme rukami...

            Ing. Ľubica Macková

        • Odborná exkurzia v Grand Hotel Kempinski High Tatras
          • Odborná exkurzia v Grand Hotel Kempinski High Tatras

          • Dňa 6.11.2019 sme spolu s našimi žiakmi piateho ročníka absolvovali odbornú exkurziu v nádhernom hoteli Kempinski. Exkurzia s množstvom odborných informácií z oblasti hotelového , gastronomického a najmä personálneho manažmentu, doplnená informáciami z histórie Štrbského plesa. Prehliadka úsekov ubytovacieho, reštauračného a recepcie. Po skončení sme sa mohli pokochať aj nádherou prírody našich Vysokých Tatier. Ďakujeme https://www.kempinski.com/sk/strba-strbske-pleso/grand-hotel-high-tatras/ a foto nájdete vo fotogalérii.