• Čo ja viem?
          • Čo ja viem?

          • Vo štvrtok, 20. 12. 2018 si mali žiaci možnosť zmerať sily vo vedomostiach a zručnostiach z finančnej gramotnosti vo vedomostnej hre Čo ja viem? (podľa TV relácie). Hry sa mali možnosť zúčastniť 2 žiaci z každej triedy všetkých odborov zo štvrtého a piateho ročníka. Žiaci zápolili s 30 otázkami v teoretickej aj praktickej rovine finančného sveta slovenskej ekonomiky. Pomocou hlasovacieho systému odpovedali na otázky, ktoré vyhodnocuje jednak správnosť odpovede a jednak čas, za ktorý žiaci odpovedali. Vzhľadom na náročnosť otázok sme my, učitelia ekonomických predmetov, a vedenie školy boli spokojní s výsledkami súťaže. Absolútnym víťazom sa stal Marcel Palenčár z triedy V. C. Srdečne blahoželáme!

        • Zbierka pre Malú farmu
          • Zbierka pre Malú farmu

          • Mili moji kolegovia a milí žiaci,

            ako každý rok pred Vianocami, tak aj tento rok sa konala zbierka pre opustené psíky. Tentokrát sme chceli prispieť Malej farme, kde sa nachádza veľa opustených tvorov, ktorí našu pomoc potrebujú. Sme radi, že ste sa zapojili do tejto našej akcie a svojimi príspevkami podporili dobrú vec. Vyzbierali sme veľa potravín, pamlskov, deky, čistiace prostriedky, paplóny, vankúše, matrace, vodítka, vrchnáky z fliaš, .......

            Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí sa zapojili a prajeme vám krásne Vianoce a šťastný Nový rok 2019.

            Realizačný tím HA

        • Mikuláš pre ZŠ Požiarnická
          • Mikuláš pre ZŠ Požiarnická

          • Dňa 7. 12. 2018 študenti IV. B triedy Frederika Mišlenská a Filip Kováč pripravili pre skupinu žiakov z blízkej ZŠ Požiarnicka animačný Mikulášsky program. Na pôde HA v priestoroch malej telocvične privítali malých návštevníkov ako iniciátori tejto myšlienky Frederika Mišlenská spolu s Mikulášom (Filip Kováč), anjelikom (Zuzka Sabolová z III. A) a náš malej, ale šikovnej čertík (Viki Tkáčová z III.A). Malí žiaci súťažili v disciplinách: aktivity, hod pinpongovou loptičkou, toč sa toč, hádanky a úryvky z rozprávky. Za svoje výkony boli odmenení malými drobnosťami. Veríme, že si im akcia páčila a navštívia nás znova.

        • PROEDUCO 2018
          • PROEDUCO 2018

          • V dňoch 5. – 6. decembra 2018 sa uskutočnil v Košiciach 12. medzinárodný veľtrh vzdelávania PROEDUCO. Medzinárodný veľtrh vzdelávania je na regionálnej úrovni prezentáciou celého spektra aktuálnych tém v oblasti vzdelávania. Popri téme vzdelávania prezentuje aj mimoškolskýé aktivity, možností pracovného uplatnenia, cestovania a doplnkového vzdelávania mladých. Na ploche Steel arény dostávajú priestor aj zamestnávatelia. Spolu sa prezentovalo 38 stredných škôl a 17 vysokých škôl zo Slovenska a z Českej republiky. Návštevníci si mohli vyskúšať na rôznych stanovištiach napr. IT testovanie či jazykové testovanie. Jedným z vystavovateľov sme boli aj my, Hotelová akadémia. Naši žiaci - Patrícia Fečíková II.CPK a Mária Bačová z I.CPK prezentovali ukážky zdobenia medovníkov a Peter Klima a Dominik Schmiedt zo IV.C prezentovali štúdium na našej škole. Ďakujeme za tvorivú a aktívnu prezentáciu školy a dúfame, že sa so záujemcami o našu školu stretneme v novom školskom roku.

             

        • „Nealko párty“
          • „Nealko párty“

          • Dňa 4. 12. 2018 pod vedením a odborným okom pána Jána Majoroša študenti 1. ročníka HA v Košiciach zrealizovali „Nealko párty“ pre pacientov detskej onkológie a hematológie v Košiciach pod dohľadom p. riaditeľa PaedDr. Radka Rakušana.

            Žiaci Adam Marcin a Samuel Ferko z I. K zaujali svojimi šikovnými rukami a umením, ktorému sa učia na HA. Pomáhali im dievčatá z I. A Kristína Talpašová a Kvetka Rusnáková. Tak malí pacienti, ako ich rodičia a personál ochutnávali pripravené nealko nápoje. Zaujímalo ich zloženie jednotlivých drinkov a páčila sa im výzdoba pohárov.

            Žiačky Natália Kurtová a Soňa Rendošová zo IV. A pripravili pekné medovníčky, ktorými potešili jazýčky malých pacientov. Dievčatá nielen predviedli svoje umenie, ale malí pacienti si sami mohli vyskúšať ozdobovanie medovníkov.

            Žiacka rada HA uskutočnila finančnú zbierku medzi študentami a zamestnancami HA, z ktorej potešili malých pacientov farebnými vankúšikmi, veselými uteráčikmi, omaľovánkami a farbičkami.

            Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí prispeli svojím dielom k uskutočneniu tejto akcie a spríjemnili chvíle malým pacientom, ich rodičom a personálu.

            Držíme prsty a prajeme príjemné sviatky naplnené vierou, veľa lásky, pokoja a zdravia.  

        • Charitatívne zbierky Žiackej rady
          • Charitatívne zbierky Žiackej rady

          • ,,Milí naši kolegovia a žiaci!

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do charitatívnych zbierok Žiackej rady HA a vyčarili tak veľa úsmevov! :)))

            Na Miestnom úrade Juh sme odovzdali krabice vašich hračiek, hier pre rodiny v núdzi a detičky na oddelení onkológie potešili farebné vankúšiky, veselé uteráčiky, omaľovánky a farbičky nakúpené z finančnej zbierky.

            Želáme aj Vám sviatky plné úsmevov, zdravia a pokoja:))) Foto vo Fotoalbume

        • Školské kolo olympiády v anglickom jazyku
          • Školské kolo olympiády v anglickom jazyku

          •    Dňa 22.11.2018 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku. Sedemnásť účastníkov súťažilo v troch kategóríach, 2A, 2B a po prvý raz aj 2D . Konkurencia bola veľmi silná a najlepší žiaci museli dokázať svoje vysoké kvality najprv v písomnej časti (počúvanie s porozumením, čítanie s porozumením, gramatika a slovná zásoba) a potom ešte v ústnej časti (práca s obrázkom a rolová hra).

            Najúspešnejší boli:

            Kategória 2A: 1.  Simona Szilágyiová II.B      2. Dávid Hajdu II.A   3. Kvetka Rusnáková I.A

            Kategória 2B: 1. Valéria Rybnická V. C    2.  Noémi Čepeľová IV. A   3. Jana Šefčíková IV.A

            Kategória 2D: 1. Joshua Králik II.CPK   2. Viktória Špaková I.CPK  3. Matej Vitéz II.CPK                                                                                                                                                                                                

               Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť, blahoželáme umiestneným, víťazom držíme palce na obvodnom kole a tešíme sa na nasledujúci ročník tejto zaujímavej súťaže.

               F. Matlaha a ostatní učitelia  anglického jazyka

        • III.B vo Viničkách
          • III.B vo Viničkách

          • V dňoch od 12. 11. 2018 do 16. 11. 2018 sa žiaci III. B triedy s triednym učiteľom a vyučujúcim odborných predmetov MVDr. Jánom Brnom zúčastnili externej výučby vo Viničkách.

            V pondelok sme sa objednaným midibusom presunuli do Trebišova, kde sme absolvovali prehliadku Vlastivedného múzea s prehliadkou siene preparovaných zvierat zo všetkých kontinentov. Po prehliadke sme sa  presunuli do Viničiek, kde sme  sa ubytovali. Popoludní žiaci absolvovali inštruktáž s organizačnými pokynmi a poučenie BOZP.

            V utorok žiaci absolvovali prednášku o jedlých kvetoch a ich využití v gastronómii, ktorá bola obohatená informáciami o mede, „o hlade najedených“ s pánom Ing . Mariánom Sudzinom, Phd.. Dozvedeli sme sa, že kvety nemajú len liečivé vlastnosti, ale majú široké použitie v studenej i v teplej kuchyni. Žiakom boli podané informácie o terajšom nezdravom stravovaní. Prednášky pokračovali o histórii vinohradníctva a ovocinárstva, vinohradníckych obliastiach na Slovensku a výrobe vína s pivničným hlavným majstrom Petrom Bodnárom (certifikovaným odborníkom, someliérom), ktoré boli  popoludní zavŕšené prehliadkou školskej pivnice, v ktorej sa vína archivujú, pričom prehliadka bola obohatená degustáciou tokajských vín. 

            V stredu sme sa presunuli autobusom do Stredy nad Bodrogom, kde sme navštívili chrám sv. Michala. archanjela, kde sme si mali možnosť prezrieť Ikonostas. Prednáška vedená miestnym gréckokatolíckym kňazom na tému, čo je viera, čo je správne a čo nesprávne, zaujala. Po nej sme navštívili geograficky najnižšie položený bod na Slovensku v Kline nad Bodrogom. Nasledovala prehliadka vinnej pivnice v Malej Tŕni, ohliadka Vinného domu s krásnym pohľadom na krajinu z vyhliadkovej veže. Popoludní zaujala netradičná prehliadka s výkladom o histórii kaštieľa Františka Rákocziho v Borši.

            Vo štvrtok žiaci absolvovali prednášku o gastronomických špecialitách regiónu Medzibodrožie, ktoré sa nachádza v okrese Trebišov. Potom začali s  prípravou, realizáciou a prezentáciou projektu. Predpoludním žiaci začali s prípravou tradičných jedál z regiónu Medzibodrožie.  Po príprave obeda nasledovala prezentácia doterajšej výučby a exkurzií. Popoludní v kuchyni predviedli svoje zručnosti druhýkrát pri príprave večere.

            V piatok sme mali možnosť vidieť spracovanie a uskladňovanie tokajských vín vo vinárskom závode Hatfa. Domov sme sa vrátili s novými poznatkami, zážitkami a spomienkami na ľudí, ktorí pripravili program externej výučby vo Viničkách. Vďaka tejto externej výučbe žiaci dostali množstvo informácií a naživo si mohli overiť dosiaľ teoretické poznatky.

        • Mladí prekladatelia (Juvenes Translatores 2018)
          • Mladí prekladatelia (Juvenes Translatores 2018)

          • Dňa 27.11.2018 sa v jazykovej učebni č.302  na našej škole uskutočnilo školské kolo prekladateľskej súťaže s názvom Mladí prekladatelia (Juvenes Translatores 2018) pod záštitou Európskej komisie v SR, Generálneho riaditeľstva pre preklad. Súťaže sa zúčastnilo 7 žiakov z našej školy: K.Mošková (III.C), N.Čepeľová (IV.A), J.Misová (IV.KPM), K.Greculová, D.Schmiedt (IV.C), V.Rybnická a S.Danko (V.C), ktorí preukázali svoje majstrovské schopnosti pri práci s prekladom náročného textu z anglického, nemeckého a francúzskeho jazyka do jazyka slovenského.    

            Víťazom školského kola prekladateľskej súťaže Mladí prekladatelia sa stal najlepší prekladateľ za našu školu - Jeniffer Misová (IV.KPM), ktorá bude reprezentovať Hotelovú akadémiu na Praktickom seminári s názvom Mladí prekladatelia v Košiciach vo februári 2019.

            Víťaz, ako aj ostatní zúčastnení dostali za svoju usilovnosť a prekladateľské výkony diplomy (za ktorých grafický návrh a vyhotovenie vďačíme pani kolegyni, Ing. Mackovej) a aj milé ceny.

            Víťazovi srdečne blahoželáme a želáme veľa šťastia pri reprezentácii školy na Praktickom seminári!

            Ostatným zúčastneným ďakujeme za ich čas, úsilie a výkony.

                                                                       

                                                                                   Mgr.Grečková, Mgr.Sošková, Mgr.Šandrejová, Ing.Bojčíková

             

            Foto nájdete vo Fotogalérii.

             

        • Deň otvorených dverí 2018
          • Deň otvorených dverí 2018

          •    V dňoch 21. - 22. 11. 2018 otvorila Hotelová akadémia na Južnej triede v Košiciach svoje brány verejnosti. Hlavne deviataci základných škôl, ktorí stoja pred dôležitým rozhodnutím, kam na strednú školu,  mali jedinečnú príležitosť oboznámiť sa s formami štúdia, ktoré ponúka naša škola.

            Prehliadku školy žiaci odštartovali prezentáciou ponuky aktuálnych študijných a učebných odborov, ktoré majú neustále silnú pozíciu na trhu práce. O nových študijných odboroch s možnosťou duálneho vzdelávania: podnikanie v potravinárstvepotravinár kvalitár podal informácie nielen kariérny poradca školy, Ing. Soňa Mertová, ale i zástupcovia spoločností Metro a Labaš, s ktorými Hotelová akadémia úzko kooperuje.

            O nedávno realizovaných výmenných pobytoch v Nemecku a Francúzsku cez projekt Erasmus plus sme sa viac dozvedeli od stážistov, ktorí si svoje praktické skúsenosti rozšírili predovšetkým v oblasti gastronómie,  kultúry a cudzích jazykov. Žiak piateho ročníka, Jakub Tinta, oboznámil prítomných s medzinárodným programom Euroskola, za ktorý náš tím získal pozvánku od Európskeho parlamentu do Štrasburgu.

            Nádejní hotelovkári sa nechali očariť i praktickými zručnosťami našich študentov. Jednotlivé stánky ponúkali nielen pohľad na prípravu dekorácií a dobrôt ale i ochutnávky. Svoje majstrovské umenie nám predviedli:

            • barmani, ktorí miešali chutné nápoje,
            • študenti venujúci sa carwingu – ozdobnému vyrezávaniu ovocia a zeleniny,
            • žiaci, ktorí pomocou čokoládovej fontány doladili chuť ovocia a koláčikov,
            • hotelovkári, ktorí prípravou slávnostných tabúľ podčiarkli výnimočnosť tejto udalosti,
            • študentky, ktoré predviedli dekoratívne skladanie servítok s vianočnými motívmi,
            • tvorcovia populárneho japonského jedla – sushi,
            • pekári a cukrári, ktorí v priamom prenose piekli a následne zdobili medovníčky.

             Aktuálny majster sveta v kulturistike, Mgr. Ján Kráľ, ktorý je už niekoľko rokov súčasťou pedagogického zboru, pootvoril budúcim študentom dvere i v modernej posilňovni. Záujemcom zdravého životného štýlu ponúkol spracovaný tréningový plán ako i racionálny jedálny lístok.

            Vydarenú prezentáciu navštívilo počas dvoch dní veľa žiakov a rodičov zo základných škôl z Košíc a okolia. Účasť pedagógov základných škôl, výchovných poradcov i zástupcov zamestnávateľov je pre nás signálom, že zrealizovaná akcia má svoje opodstatnenie a prínos.

            Veríme, že prvý kontakt, ktorý sme nadviazali s budúcimi prvákmi, ich rodičmi a učiteľmi ZŠ v nich zanechal pozitívny dojem a vo februári 2019 sa s nimi opäť stretneme počas DOD na našej škole.

        • PIŠQWORKY 2018
          • PIŠQWORKY 2018

          •    Aj tento rok sme sa už tradične zapojili do obľúbenej súťaže v pišqworkách. Našu školu reprezentovali dva päťčlenné tímy. Oblastný turnaj sa uskutočnil 21.11.2018 na Gymnáziu Alejová 1 v Košiciach. Od postupu do krajského kola náš tím prvákov delila len jedna výhra nad rovesníkmi z gymnázia. Nevadí, o rok to skúsime znova. „Veď nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa.“

             Momentky z turnaja pripájame...

                                                                                                                          Žiaci I.A a  III.B triedy

        • Pasovali sme sa s pravopisom
          • Pasovali sme sa s pravopisom

          •    Zástupcovia jednotlivých tried  našej školy  v utorok 21. novembra 2018 v súťaži  „v ringu s pravopisom“ preukázali svoju odvahu vzdorovať útokom nespisovných jazykových javov na našu rodnú reč.

               Zámerom tohto podujatia organizovaného PK-SJL  je pripomenúť žiakom, že jazyková kultúra i jej úroveň dodržiavania v praxi je nezanedbateľnou  súčasťou nášho života, rovnako aj ich budúcej praxe. Charakter súťaže a jej formálne prevedenie podlieha zakaždým obmenám, vďaka ktorým poznatky žiakov v tejto oblasti je možné preverovať z rôznych jazykových rovín, ako ortografickej, morfologickej, syntaktickej, či lexikálnej.

               Tentokrát si študenti preverili svoje poznatky v  ovládaní pravopisu trochu netradičnou formou. Mali pred sebou text s ortografickými nedostatkami využívanými v bežnej jazykovej praxi. Úlohou súťažiaceho bolo vybrať priamo v texte z ponúkaných alternatív  spisovný  výraz.

            Zo 14 účastníkov vrchol pyramídy  víťazov  obsadila Natália Hrdličková z I. A triedy, 2. miesto – Patrícia Ferenčíková z II. B triedy a 3. miesto patrí Márii Mižigárovej z III.B triedy.

        • „Usmievaj sa na svet a ten ti úsmev vráti.“
          • „Usmievaj sa na svet a ten ti úsmev vráti.“

          •    Dňa 16.11.2018 žiaci IV. ročníka absolvovali veselú a podnetnú prednášku s témou : Animácia voľného času v cestovnom ruchu s výkonným riaditeľom a šéftrénerom STAGEMAN Slovensko s.r.o. Slavomírom Pačutom. „Usmievaj sa na svet a ten ti úsmev vráti.“ Milí žiaci, tréning animátora na našej škole bude 28.1.2019. Prosíme tých, ktorí máte záujem, prihláste sa do konca novembra 2018 triednym učiteľom.

            Ďakujeme za spoluprácu

        • A sú NAŠI....
          • A sú NAŠI....

          •  

            Dňa 16.novembra 2018 príjimala počas slávnostnej IMATRIKULÁCIE Hotelová akadémia do svojho cechu nových hoteliérov, kuchárov, cukrárov a pekárov.  Gratulujeme 1.A k najprepracovanejšiemu programu a športovým výhram, 1.K k najzábavnejšiemu programu a 1.CPK k výhram v súťažiach zručnosti.  Želáme všetkým veľa úspechov, študijného a pracovného elánu.  Žiacka rada ďakuje žiakom 2.B, 4.B a 5.A za spoluprácu pri úspešnej organizácii podujatia. 

        • Máme majstra sveta
          • Máme majstra sveta

          • Dňa 3. novembra 2018 zavŕšil pán profesor Mgr. Ján Král a náš kolega aktuálnu profesionálnu kulturistickú kariéru ziskom titulu majstra sveta federácie WFF v kategórii Extrembody. Víťazstvo v Kalifornii mu zabezpečilo profi kartu, ktorú hneď využil a následne medzi 17 profesionálmi obsadil krásne piate miesto. Niekoľkonásobný majster Slovenska a dvojnásobný vicemajster sveta federácií NABBA a WFF z minulého roka dosiahol métu, po ktorej túži veľa športovcov – absolútny titul. Mgr. Ján Král sa venuje kulturistike od 16 rokov. S výškou 1,90 cm patrí k najvyšším kulturistom sveta. Výška bola v začiatkoch kariéry hendikepom, no neskôr sa zmenila na výzvu. Tréningy, stravovacie návyky, doplnková výživa sa stali súčasťou jeho každodenného života a zmenili sa na obdivuhodný životný štýl. Súťaž ho síce motivuje, ale tréning dvíha ciele, upevňuje vieru vo vlastné sily a ponúka priestor pre ďalší fyzický rozvoj, ale i rozvoj v oblasti tréningových metód a výživy.

            Mgr. Jánovi Královi blahoželáme k zisku titulu majstra sveta a prajeme mu pevné zdravie a veľa úspechov v jeho športovej kariére i v osobnom živote.

        • GRAND HOTEL KEMPINSKI
          • GRAND HOTEL KEMPINSKI

          • Panenská príroda, európsky luxus a dych berúca história...GRAND HOTEL KEMPINSKI

            Dňa 6.11.2018 žiaci Hotelovej akadémie tried: V.A, V.C a IV.KPM  absolvovali odbornú exkurziu v hoteli Kempinski. Týmto rozprávkovým hotelom nás sprevádzal pán Peter Škoda, Human Resources Manager.

            Ďakujeme za jeho odborný výklad , plný praktických rád a ľudského prístupu.

        • „Európsky deň rodičov a školy“  na ZŠ M. Lechkého v Košiciach
          • „Európsky deň rodičov a školy“ na ZŠ M. Lechkého v Košiciach

          • Opäť po roku, dňa 25.10. 2018, sa Hotelová akadémia prezentovala na Základnej škole Mateja Lechkého. Predstavili sme sa ukážkami stolovania, vyrezávaných tekvíc. Deti sme učili zdobiť perníčky, modelovať z cukrárenskej hmoty, nosiť taniere, skladať ozdobne obrúsky...ponúkli sme ich sladkými koláčikmi...

            Žiakom 9.ročníka sme predstavili možnosti štúdia na našej škole.

            Ďakujeme za pozvanie a krásne spoločné chvíle...

        • „Správna voľba povolania - príležitosť k úspechu v kariére“.
          • „Správna voľba povolania - príležitosť k úspechu v kariére“.

          •    Odbor školstva Košického samosprávneho kraja v spolupráci s Magistrátom Mesta Košice, zorganizovali aj tento rok v dňoch 23. - 24. októbra 2018 v priestoroch telocvične na Strednej odbornej škole Ostrovského 1 v Košiciach deviaty ročník najrozsiahlejšej prezentačnej výstavy o možnostiach vzdelávania na stredných školách pod názvom: „Správna voľba povolania - príležitosť k úspechu v kariére“.

               V období pred podávaním prihlášok na strednú školu návštevníci výstavy získali prehľad o možnostiach štúdia na stredných školách. Žiaci, ktorí práve končia základnú školu a rozhodujú sa, akým smerom sa bude uberať ich ďalšie štúdium, či práca, mali jedinečnú príležitosť získať množstvo informácií kam po ZŠ. Podujatie sa uskutočnilo za účasti takmer všetkých stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja,  bolo jedinečnou príležitosťou pre deviatakov základných škôl vybrať si vhodný študijný alebo učebný odbor na strednej škole. V Košiciach sa do podujatia zapojilo 30 stredných škôl a jedno centrum voľného času v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK, za zúčasti okolo 1 700 žiakov základných škôl z Košíc a okolia, ktorých na podujatie pozvali. Na tomto podujatí žiaci - potenciálni uchádzači a výchovní poradcovia základných škôl získali prehľad o možnostiach štúdia jednotlivých odborov na našej škole, ktoré im predstavili vybraní žiaci. Verejnosti prezentovali nielen štúdium na jednotlivých odboroch, ale aj život študentov na našej škole. Spolu so žiakmi našej školy sme poskytli informácie návštevníkom výstavy v stánku Hotelovej akadémie o aktuálnych školských vzdelávacích programoch pre študijné aj učebné odbory, ako aj o mimoškolských aktivitách, ktoré naša škola ponúka. Dostali informácie o novovzniknutých odboroch pre budúci školský rok, o perspektívach odborov, pri ktorých zamestnávateľ garantuje možnosť zamestnať sa. Dozvedeli sa s akými zamestnávateľmi škola spolupracuje a aké možnosti uplatnenia majú po ukončení našej školy. Takisto dostali informácie, o možnostiach kariérnej cesty v jednotlivých firmách, ktoré so školou spolupracujú. S uchádzačmi sme hovorili o potrebách trhu práce, o zamestnávateľoch v regióne, ale aj o uplatnení sa na trhu práce po skončení štúdia. Možnosť získať tieto informácie mali nielen žiaci 9. ročníkov, ale aj ich rodičia a ďalší záujemcovia. Správna voľba strednej školy je ťažké a závažné rozhodnutie v živote človeka, preto sme interaktívnym a tvorivým spôsobom žiakom pomohli spoznať odbory našej školy, čím sme im uľahčili správne sa rozhodnúť.

            Súčasťou vzdelávacej výstavy v Košiciach bol aj workshop pre riaditeľov a výchovných poradcov základných škôl a riaditeľov stredných škôl, na ktorom Úrad KSK informoval na odborných diskusiách o Duálnom vzdelávaní v praxi za účasti zástupcov Štátneho inštitútu odborného vzdelávania, ako aj zamestnávateľov. Účastníci workshopu hovorili o skúsenostiach s duálnym vzdelávaním na školách, ktoré priamo spolupracujú so zamestnávateľmi, ale aj o dobrej praxi, ktorú sa darí rozvíjať.

            Cieľom podujatia bolo priblížiť skúsenosti a postrehy všetkých zainteresovaných strán:

            žiak - škola - zamestnávateľ tak, aby mali budúci stredoškoláci čo najviac informácií.

        • Halloween Tekvicová  párty
          • Halloween Tekvicová párty

          •    Dňa 24.10.2018 sa uskutočnil  IV. ročník  súťaže s názvom Halloween Tekvicová  párty  v priestoroch  prízemia pred bielym salónikom. Tekvicovej párty sa zúčastnilo 19 žiakov z našej školy z tried I.K, II.A, III.C, IV.A a IV.C. Táto akcia pozostávala z dvoch samostatných častí, a to z vyrezávania tekvíc  a súťažných aktivít v anglickom jazyku.

            Najlepšími vyrezávačmi tekvíc sa stali: I.miesto –  L.Gulová, II.miesto – Z.Hudák a  III.miesto – D.Horváth z III.C. Súťažné aktivity v anglickom jazyku prebiehali v podobe Halloween kvízu (Halloween Quiz), Tekvicovej hádanky (Pumpkin Puzzle) a typickej Halloweenskej hry s lovením jabĺk zubami v nádobe plnej vody (Bobbing for apples game), ako aj ďalších motivačných aktivít v anglickom jazyku po videoprojekcii o histórii Halloweenu. Víťazmi Halloween kvízu sa stali: N.Čepeľová (IV.A) a S.Kuchárová (III.C), najlepší lúštitelia Tekvicovej hádanky sú: S.Drangová, J.Zajacová a K.Tulušáková (IV.C) a suverénnymi víťazmi Halloweenskej hry (Bobbing for apples game) sa stali: S.Kuchárová (III.C) a V.Gáll (I.K).  Víťazi, ako aj zúčastnení dostali za svoju usilovnosť a výkony milé ceny.

            Toto pekné popoludnie pre žiakov HA pripravil kolektív HA – prof. Grečková, Havrillová, Kátlovská,   obsluha videoprojekcie – prof. Batromij.

            Víťazom srdečne blahoželáme a želáme veľa šťastia do budúcna!

            Foto nájdete vo Fotogalérii.