• Jeseň na Tokaji
          • Jeseň na Tokaji

          •    Dňa 24.10.2018 Košický klub Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov organizoval I. ročník gastronomickej súťaže  „ Jeseň na Tokaji“, ktorá sa konala v priestoroch reštaurácie Mladosť v Trebišove. Súťaže sa zúčastnili mladí kuchári a cukrári stredných hotelových a odborných škôl. Na súťažiacich dozerala odborná porota pozostávajúca zo skúsených odborníkov v gastronomickej oblasti. Súťažilo sa vo viacerých kategóriách.

            V kategórii „ Sladké posolstvo jesene“ reprezentovali našu školu žiačky Vanesa BérešováMichaela Hricová z III.CPK  a v kategórii „Jeseň - inšpirácia pre kuchyňu“ / varenie naživo/ našu školu reprezentovali Patrik Sirotňák zo IV. CPK a Timotej Kiss z III. CPK. Naši žiaci si viedli výborne. V silnej konkurencii žiačka Vanesa Bérešová sa umiestnila na 2. mieste za reštauračný dezert s názvom „Trio pod sklom“ a Timotej Kiss vo varení naživo obsadil 3. miesto.

               Na našich žiakov, ktorí sa zúčastnili tejto súťaže a veľmi dobre a zodpovedne reprezentovali našu školu, sme pyšní a prajeme im naďalej veľa úspechov. Žiakov na súťaž pripravovali pani majsterky Adriana Hlubeňová a Natália Zálepová. Na záver porotcovia súťažiacim dávali rady, ktoré by ich mali posunúť v rozvíjaní ich budúceho povolania a pri ďalších súťažiach. Žiaci  získali nové skúsenosti a vedomosti o  trendoch v gastronómii. Všetkým súťažiacim srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

             

             

             

        • Z potuliek podmanivou Oravou
          • Z potuliek podmanivou Oravou

          • Dňa 19. októbra 2018 študenti Hotelovej akadémie, najmä milovníci slovesného umenia, privítali zmenu organizačnej formy vyučovania v podobe exkurzie s názvom Po stopách literárnych dejateľov Oravy. Účastníci výučby v teréne si spolu s pedagógmi prezreli idylické miesto v lone oravskej prírody pod Babou horou, spojené s osobami dvoch významných predstaviteľov slovenskej literatúry. Pozreli sme si Expozíciu Hviezdoslavovej Hájnikovej ženy i Expozíciu Mila Urbana. Očaril nás inšpirujúci pokoj a prekrásna scenéria. V časovom pláne našej študijnej cesty bola aj Literárna expozícia P. O. Hviezdoslava v Dolnom Kubíne. Zaujala nás vecná pozostalosť po básnikovi a obohatil informačne nasýtený, pôsobivý, veršami popretkávaný výklad pani lektorky. Päť kilometrov od Dolného Kubína sme si v obci Jasenová prezreli skromný rodný dom Martina Kukučína, ktorý zanechal hlbokú stopu aj v zahraničí. Z Chile sa do rodnej obce vrátil 19. októbra 1922, teda presne pred deväťdesiatimi šiestimi rokmi. Priama skúsenosť so životom hrdých Oravcov bola vhodnou investíciou v rámci štúdia. Podnietila našu zvedavosť, obohatila nás o zážitok. Získané skúsenosti z vychádzky po posilňujúcom prostredí Žilinského kraja, nadobudnutý textový a obrazový materiál žiaci využijú pri tvorbe skupinových projektov. Do videnia, Orava! Fotografie nájdete vo Fotogalérii.
                                                                                       Napísala: PaedDr. Erika Šoltésová

        • Webinár na HA
          • Webinár na HA

          • Dňa 15. 10. 2018 sa 50 žiakov Hotelovej akadémie z V. A, IV. B a IV. C  zúčastnilo celoslovenského on-line webinára Sociálne podnikanie - podnikanie budúcnosti, ktoré  je súčasťou projektu Social Innovation Relay (SIR) organizovaného JA Slovensko, n. o. Študenti sa dozvedeli o podstate sociálneho podnikania a úspešných príbehoch, ktoré poznáme na Slovensku. Speaker-mi webinára boli:

            • Ing. Eva Pongrácz, PhD., Katedra sociálneho rozvoja a práce, Národohospodárska fakulta Ekonomickej univerzity v Bratislave
            • PhDr. Viera Záhorcová, Kaviareň Radnička, Občianske združenie Inklúzia

            Cieľom webinára bolo priblížiť žiakom podnikanie pre sociálne slabších a ľudí zo znevýhodneného prostredia, ako napr. dôchodcovia, zdravotne znevýhodnení ľudia, deti z neúplných rodín. Na základe absolvovaného webinára  môžu študenti vymyslieť prvotný nápad z oblasti sociálneho podnikania a zapojiť sa s ním do súťaže SIR organizovanej JA Slovensko, n. o.

                                                                                               Ing. Jandová

        • Polievkový festival 2018 alebo Aj my sme jedineční!
          • Polievkový festival 2018 alebo Aj my sme jedineční!

          •    Dňa 13. 10. 2018 sa v Košiciach uskutočnil 7. ročník Polievkového festivalu.

            Prečo polievka a prečo festival? Polievka preto, lebo nás od nepamäti spája pri okrúhlom stole a je symbolom pospolitosti a svornosti. A festival preto, lebo sa stal  rozmarnou prehliadkou prípravy polievok obyvateľov rôznych národností, komunít, či spolkov, žijúcich v našom krásnom meste.

            I naša škola sa prostredníctvom kolektívu učiteľov MVDr.A. Kátlovská, MVDr. G.Havrillová, Mgr. L.Kušníriková a Ing. Ľ.Macková, p. majsterky K.Blaškovej, žiakov IV.C -  S.Csecsiová,I. Mattová,  R.Horváthová,  A.Zemanová a III.C -  S. Januvová, G. Šimko, L. Gulová a Z. Hudák  zapojili do tejto akcie.

            Podľa nezvyčajnej receptúry uvarili polievku HOT SOUP, ktorá verejnosť zaujala nielen atraktívnym vzhľadom, ale aj osobitou chuťou. Na základe ich hodnotenia sme skončili na peknom štvrtom mieste.  Porotu festivalu  zaujal náš stánok, ktorý sa niesol v teplých jesenných tónoch a v kategórii Najkrajší stánok sme získali prvé miesto.

            Polievkový festival nám umožnil stretnúť nových ľudí, nové kultúry. Ukázal, že v každodennom živote nezáleží na farbe pleti, vierovyznaní, politickej, či národnostnej príslušnosti, ale záleží na dobrej vôli, vzájomnej úcte, porozumení a tolerancii. Presne podľa hesla festivalu V rozmanitosti je jedinečnosť!

            Atmosféru z akcie a našu receptúru si môžete „vychutnať“ v albume Polievkový festival 2018 na stránke školy a na linku.

        • Profesia days 2018
          • Profesia days 2018

          •    Dňa 27.9.2018 sa žiaci IV.KPM a V.C zúčastnili najväčšieho veľtrhu príležitostí Profesia days 2018 v Spoločenskom pavilóne v Košiciach. Podujatie organizovala spoločnosť Profesia, prevádzkovateľ najväčšieho slovenského jobportálu Profesia.sk. Kariérne poradenstvo, testovanie, fashion and beauty zóna, IT startup, množstvo zamestnávateľov, prednášky...

            Jednou z prednášok, ktorá zaujala : PLÁN, PRACOVITOSŤ, LOJALITA - MICHAL REPČÁK Plán – mať plán, čo v živote chcem a akým smerom sa uberať a profilovať. Pracovitosť – tvrdo pracovať a ísť si za cieľom. Urobiť vždy viac, ako od teba očakávajú. Lojalita – hovorí sama o sebe, byť korektný k zamestnávateľovi, vedieť, kedy odísť za svojím snom. Narodil sa v Kežmarku pod Tatrami, kde vyštudoval hotelovú akadémiu. Podarilo sa mu stážovať v Benátkach a vo Švajčiarku. Pracoval na výletnej lodi v Mníchove a polovicu života strávil v Anglicku, kde sa po roku vypracoval na manažéra boutique hotela. Bol pri založení značky a začiatku výroby GIN-u vo Veľkej Británii. Po návrate domov si začal plniť svoj sen. Podarilo sa mu kúpiť vinice na juhovýchode Slovenska, založiť a otvoriť rodinný biznis v podobe penziónu Raimund a vily Zvonica v Malom Smokovci.

            Ďakujeme za krásny a podnecujúci príklad.

        • „SPOMIENKY VEČNE ŽIVÉ“
          • „SPOMIENKY VEČNE ŽIVÉ“

          •    Dňa 5.októbra 2018 sa naši žiaci zúčastnili zájazdu osláv 74.výročia Karpatsko-duklianskej operácie a Dňa hrdinov Dukly, ktorý pre nás zorganizoval Slovenský zväz protifašistických bojovníkov.   Okrem organizátorov  nám spoločnosť počas celodenného výletu robili aj zástupcovia z Obchodnej akadémie Polárna, SOŠ technickej na Kukučínovej.  

               Všetkých sme veľmi radi pohostili výrobkami z našej pekárne, ktoré mali veľký úspech.  Počas dňa sme sa zúčastnili pietneho aktu kladenia vencov k Pamätníku československých vojakov na Dukle, k soche arm.gen. Ludvíka Svobodu, k Pamätníku sovietskej armády vo Svidníku.  Pred návratom domov sme absolvovali aj prehliadku vojenského historického múzea. 

            Ďakujeme všetkým za spoluprácu a organizovanie tak ušľachtilého podujatia.

        • Maratón nás všetkých spojil
          • Maratón nás všetkých spojil

          •    Silné emócie a neutíchajúci potlesk...  Tak by sme mohli charakterizovať stretnutie našich hotelovkárov s atlétmi MMM z Etiópie, ktoré sa uskutočnilo dňa 8. októbra 2018 pod taktovkou vedenia školy i pedagógov anglického jazyka v priestoroch našej školy. Diskusiu v anglickom jazyku o športe, tréningoch, odriekaní i zaslúžených víťazstvách viedol a koordinoval MVDr. František Matlaha. Po besede maratónci absolvovali prehliadku školy.

               Navštívili nás Aychew Bantie Dessie, ktorý sa umiestnil na 2. mieste a Shumet Akalnaw Mengistu, ktorý skončil na 3. mieste v kategórii mužov. Zo žien to bola víťazka, ktorá sa umiestnila na 3. mieste Shur Wortesa Jemila.

               Veríme, že si tento zážitok  – osobne vidieť i počuť medailistov MMM –  budeme môcť zopakovať aj o rok a víťazom ešte raz srdečne blahoželáme!

        • Košický maratón a hotelovka
          • Košický maratón a hotelovka

          • Jedným zo sprievodných podujatí 95. ročníka Medzinárodného maratónu mieru býva každý rok Pasta party. Táto akcia širšieho spoločenského významu bola dňa 6.10.2018 od 14,00 do 19.00 hod. zrealizovaná na pôde Hotelovej akadémie. Maratónci si pochutnali na cestovinových špecialitách, ktoré  pripravili naši žiaci pod vedením skúsených kuchárov a  pedagógov. Budúci hotelieri zabezpečovali samotný  výdaj stravy a ďalšieho servisu. Krásne počasie, chutné jedlá a nápoje, skvelý program i vzorný prístup budúcich odborníkov na hotelové služby boli zárukou príjemnej atmosféry a nebyť toho, že sa maratónci hneď ráno museli postaviť na štart pretekov, boli by zostali určite dlhšie. https://www.cas.sk/

             

             

        • III.A - EXTERNÁ VÝUKA VINIČKY
          • III.A - EXTERNÁ VÝUKA VINIČKY

          • V dňoch od 01. 10. 2018 do 05. 10. 2018 sme sa my, žiaci III. A triedy spolu s triednou učiteľkou PhDr. Katarínou Sninskou a učiteľkou MVDr. Annou Karnižovou zúčastnili externej výuky vo Viničkách. Prvý deň sa začal stretnutím na železničnej stanici v Košiciach, odkiaľ
            sme sa spolu vlakom presunuli do Borše. Príjemnou prechádzkou sme prišli do Viničiek,
            kde sme sa ubytovali, odkiaľ sme mali krásny výhľad na vinice. Prvé prednášky sme absolvovali o gastronomických špecialitách regiónu Medzibodrožie, ktoré sa nachádza v časti Trebišovského okresu, kde je silný vplyv maďarskej kuchyne.

                        Druhý deň sa začal prednáškou o jedlých kvetoch a ich využití v gastronómii, ktorá bola obohatená informáciami o mede s pánom Ing . Mariánom Sudzinom, Phd.. Dozvedeli sme sa,
            že kvety nemajú len liečivé vlastnosti, ale majú široké použitie v studenej i v teplej kuchyni. Prednášky pokračovali o histórii vinohradníctva a ovocinárstva s pánom hlavným majstrom Petrom Bodnárom, ktoré boli  popoludní zavŕšené prehliadkou školskej pivnice, v ktorej sa vína archivujú, pričom prehliadka bola obohatená degustáciou tokajských vín. 

                        Tretí deň sme sa presunuli autobusom do Stredy nad Bodrogom, kde sme navštívili Ikonostas. Prednáška vedená miestnym gréckokatolíckym kňazom bola príjemná a veľmi zaujímavá a po nej sme navštívili geograficky najnižšie položený bod na Slovensku v Kline
            nad Bodrogom. Nasledovala prehliadka vinnej pivnice v Malej Tŕni, ohliadka Vinného domu
            s krásnym pohľadom na krajinu z vyhliadkovej veže. Po chutnom a  výživnom obede
            sme absolvovali prednášku o histórii kaštieľa Františka Rákocziho v Borši.

                        Dni plné informácií, exkurzií a zážitkového učenia sme zavŕšili prípravou, realizáciou a prezentáciou projektu. Po raňajkách sme sa všetci prezliekli do našich pracovných odevov a začala sa príprava tradičných jedál z regiónu Medzibodrožie. Výzdoba slávnostnej tabule žiarila farbami jesene. Náš projekt bol ukončený slávnostným obedom a prezentáciou toho,
            čo sme sa v rámci výuky dozvedeli. 

                        Posledný deň sme mali možnosť vidieť spracovanie a uskladňovanie tokajských vín
            vo vinárskom závode Hatfa. Domov sme sa vrátili s novými poznatkami, zážitkami a spomienkami na ľudí, ktorí sa nám počas celého týždňa venovali. Vďaka ich prístupu a zanietenosti  nám odovzdali cenné informácie a  rady  nielen po odbornej stránke,
            ale aj do života. Preto veľká vďaka patrí našej škole, učiteľkám a hlavne všetkým ľuďom,
            ktorí nám dali veľa do nášho života.

            Žiaci III. A triedy, triedna učiteľka PhDr. Katarína Sninská a učiteľka MVDr. Anna Karnižová

            Foto nájdete vo Fotogalérii

        • Pohár starostu mestskej časti Košice - Juh
          • Pohár starostu mestskej časti Košice - Juh

          •    Dňa 3.10.2018 sme sa zúčastnili preteku o Pohár starostu mestskej časti Košice - Juh,JUDr. Jaroslava Hlinku. Behu sa aktívne zúčastnilo 17 žiakov z našej školy, pričom sme vyhrali kategóriu 15-16 roční chlapci, v ktorej žiak z 1.K triedy Dávid Matis obsadil 1. miesto. Srdečne blahoželáme.

        • Športom k ľudskému srdcu
          • Športom k ľudskému srdcu

          •    Európsky týždeň športu a dobrovoľníctva prinútil hotelierov vymeniť topánky za biele tenisky a dokázať, že veľkosť človeka-športovca  sa nemeria iba jeho fyzickými výkonmi, ale aj vôľou pomáhať tam, kde je to nevyhnutné.

            Svojimi športovými výkonmi sa účasťou a podporou prebojovali aj k ľudským srdciam vďaka zorganizovanej finančnej zbierke medzi študentmi  pre Oddelenie detskej onkológie v Košiciach, ktorá bola súčasťou tohto podujatia.

            Táto idea stavajúca mosty k ľuďom nás a širokú verejnosť oslovila v posledný októbrový týždeň viacerými podujatiami, ako Biela pastelka – dobrovoľná zbierka pre nevidiacich a slabozrakých, Volejbalový turnaj  o Putovný pohár ZO Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Košice pod záštitou mestskej časti Košice-Juh, mestskej časti Nad jazerom a  Regionálne kolo cezpoľného behu žiakov SŠ v areáli Anička, Beh o pohár starostu mestskej časti Košice-Juh JUDr. Jaroslava Hlinku. Gastma ponúkla pastvu pre oči výstavou  carvingu ovocia z plodov práce študentov našej školy, ktorí sa tiež  s nadšením a zábavou pustili do zápasu so športovými aktivitami pripravenými pre nich 27. októbra v areáli HA. S nasadením svojich fyzických síl i s dobrou náladou absolvovaním jednotlivých stanovišti bojovali o titul „najzdatnejšieho žiaka/žiačku školy“. Meno nositeľa tohto titulu v školskom roku 2018/19 sa dozvieme na imatrikulácii. Športové dopoludnie plné aktivít,   ako preťahovanie lanom, volejbal, sed-ľah, streľba na kôš spod koša, preskoky švihadlá, floorbal, tlak na lavičke so záťažou, beh okolo školy, nám neoprášili iba nostalgické spomienky na bezstarostné obdobie detstva, nimi sprevádzaného,  ale  potvrdili  peknú myšlienku Konfuciosa, že naša najväčšia sláva nie je v tom, že nikdy nepadneme, ale v tom, že vždy vstaneme.  

             

            Napísala: PhDr. J. Mojžišová

            Schválil: PaedDr. R. Rakušan, riaditeľ školy

        • Tvarohový koláč rádia Regina
          • Tvarohový koláč rádia Regina

          •    Dňa 5.9.2018 pri príležitosti Dňa otvorených dverí rádia Regina v Košiciach, sa uskutočnila aj súťaž: „O najlepší tvarohový koláč Rádia Regina Východ“

            Tejto veľmi zaujímavej súťaže sa zúčastnila aj žiačka našej školy Erika Vrábelová zo IV.CPK. Žiačku na súťaž pripravovala pani majsterka Zuzana Bartalová .

            Súťažiacich v kategórii junior hodnotila porota, ktorej porotcom bol uznávaný odborník v gastronómii František Krankota. Vo veľkej konkurencii naša žiačka vyhrala Špeciálnu cenu za najchutnejší tvarohový koláč. Cenu jej odovzdal riaditeľ Rádia Regina.

            Súťaž preverila schopnosti a zručnosti žiakov, ktorí prezentovali zaužívané, ale aj   nové trendy pri príprave koláčov s použitím tvarohu ako hlavnej suroviny.

                                                                                                        Srdečne blahoželáme.

        • Informácia k začiatku šk. roka 2018/2019
          • Informácia k začiatku šk. roka 2018/2019

          • Vážení rodičia, milí študenti,

            všetky dôležité a potrebné tlačivá nájdete na našej stránke školy. Môžete si ich stiahnuť, podľa pokynov vyplniť a v určenom termíne doručiť do školy, aby boli Vaše žiadosti akceptované.

            • Informáciu o školskej jedálni a poplatkoch nájdete v menu Informácie o škole
            • Tlačivá a žiadosti o IVVP, oslobodenie od TV nájdete v menu Štúdium/Dokumenty na stiahnutie

                                                                                                        Ďakujeme za spoluprácu

             

        • SOČ
          • SOČ

          •    Dňa 16. 4. 2018 našu školu, Hotelovú akadémiu, na krajskom kole SOČ, ktoré sa konalo na Dopravnej priemyslovke v Košiciach, reprezentovala žiačka III. B. triedy Frederika Mišlenská. Predstavila svoj „Podnikateľský plán – rozšírenie podniku o novú prevádzku“. V novej prevádzke v centre mesta navrhla rozšírenie ponuky zákuskov o ponuku miešaných nápojov. Prajeme veľa síl a úspechov pri realizácií podnikateľských zámerov.

        • DiscoverEU
          • DiscoverEU

          •    Máš 18 rokov? Chceš zažiť dobrodružstvo? Ak áno, priprav sa spoznávať Európu a zapoj sa do iniciatívy Európskej únie DiscoverEU, vďaka ktorej získa približne 15 000 mladých ľudí cestovný lístok na toto leto.

            Využi túto možnosť a vyskúšaj si slobodu pohybu, spoznaj rozmanitosť Európy, vychutnaj si jej kultúrne bohatstvo, nadviaž nové priateľstvá a objav v sebe nové možnosti.

            Rok 2018 bol vyhlásený za Európsky rok kultúrneho dedičstva, takže cesta bude o to zaujímavejšia! Po celej Európe sa bude konať mnoho podujatí na oslavu nášho neuveriteľne rozmanitého kultúrneho dedičstva.

            Ide najmä o cesty vlakom. Môžeš sa teda tešiť na nádhernú a nekonečne rozmanitú krásu miest a prírody, ktorú náš kontinent ponúka.

            S cestovným lístkom bude možné využiť aj alternatívne spôsoby dopravy, ako sú autobusy alebo trajekty. Vo výnimočných prípadoch, keď nebude možné použiť iné dopravné prostriedky, bude povolená aj cesta lietadlom. Tým sa zabezpečí, že mladí ľudia, ktorí žijú v odľahlých oblastiach alebo na ostrovoch, sa takisto budú môcť zapojiť do tejto iniciatívy.

             

            Kto sa môže prihlásiť?

            Prihlásiť sa môžeš len vtedy, ak:

            • máš 18 rokov k 1. júlu 2018 (t. j. tvoj dátum narodenia je v období od 2. júla 1999 do 1. júla 2000 vrátane);
            • máš občianstvo jedného z 28 členských štátov Európskej únie;
            • vyplníš číslo preukazu totožnosti alebo cestovného pasu v online prihláške;
            • cestu začneš v jednom z 28 členských štátov EÚ;
            • cestu plánuješ začať medzi 9. júlom a 30. septembrom 2018;
            • chceš cestovať najmenej 1 deň a najviac 30 dní;
            • chceš cestovať aspoň do 1 krajiny a najviac 4 zahraničných destinácií v rámci EÚ;
            • sa chceš stať ambasádorom iniciatívy DiscoverEU.

            Ak spĺňaš tieto kritériá, môžeš sa prihlásiť prostredníctvom online registračného nástroja.

            Uchádzať sa môžeš ako jednotlivec alebo ako skupina najviac 5 osôb. Pre skupiny je potrebné vymenovať vedúceho skupiny. Vedúci skupiny vyplní prihlášku, kvíz a odpovie na prémiovú otázku. Pri podávaní prihlášky dostane vedúci skupiny kód, ktorý by mal potom poskytnúť ostatným členom skupiny, aby sa mohli prihlásiť. Na základe kódu poskytnutého vedúcim skupiny sa môžu ostatní členovia skupiny zaregistrovať online a vyplniť svoje osobné údaje. Všetci členovia skupiny musia mať takisto 18 rokov.

            Kedy a ako sa prihlásiť?

            Prihlasovanie bude možné online od 12. júna 12.00 hod. (SEČ) do 26. júna 2018 12.00 hod (SEČ). Pri prihlásení bude potrebné uviesť osobné údaje a podrobnosti o plánovanej ceste. Takisto bude potrebné odpovedať na 5 kvízových otázok týkajúcich sa Európskeho roka kultúrneho dedičstva 2018 a mládežníckych iniciatív EÚ. Napokon bude potrebné odpovedať na prémiovú otázku, ktorá umožní Európskej komisii určiť poradie v prípade príliš veľkého množstva prihlášok. Vybraní účastníci musia začať s cestou v období medzi 9. júlom a 30. septembrom 2018.

             

            Európu máš na dosah. A tak neváhaj!

            http://europa.eu/youth/discovereu_sk

        • European and International Round Tables
          • European and International Round Tables

          • V dňoch  od 19.4.2018 do 20.4.2018 sa vo Francúzskom CFA Saint Michel Mont Mercure konal šiesty ročník Európskych a medzinárodných okrúhlych stolov (European and International Round Tables). Z našej školy sa ho zúčastnili p. Mgr. Iveta Mihočková a p. MVDr.František Matlaha.

               Počas tohto krátkeho ale veľmi užitočného a inšpirujúceho pobytu sa naši učitelia zúčastnili konferencie, workshopov, ochutnávky produktov a  vymenili si skúsenosti z organizovania medzinárodných študentských výmen. Počas záverečného gala večera účastníci podpísali chartu pre spoluprácu a výmeny medzi všetkými partnerskými krajinami na roky 2018 – 2021, ktorá žiakom Hotelovej akadémie umožní vycestovať do partnerských krajín, spoznať ich kultúru, zdokonaliť sa v cudzích jazykoch a získať nové odborné vedomosti a zručnosti.

        • Deň narcisov
          • Deň narcisov

          •    V apríli každoročne celé Slovensko žije Dňom narcisov. Tento rok sa uskutočnil už 22. ročník a Hotelová akadémia nemohla pri tom chýbať. Reprezentovalo nás 15 študentov z tried 3.A, 3.KPM, 4.A a 4.C, ktorí spolu vyzbierali 567,41 EUR. Z toho najviac sa "darilo" študentom Matisová, Paločko a Ňaršanský (3.A), ktorí vyzbierali 153,85 EUR, nasledovali študenti Kovešdiová, Miľová a Tokár (4.A), ktorým sa podarilo vyzbierať 127,22 EUR a na pomyselnom treťom mieste sa umiestnili študentky Kelišeková, Šefčíková a Makulová (3.A), ktoré vyzbierali 119,69 EUR.

            Peniaze budú použité na boj proti rakovine. Všetkým dobrovoľníkom ďakujeme. 

        • Francúzski stážisti v Hotelovej akadémii
          • Francúzski stážisti v Hotelovej akadémii

          •    Pracovná stáž študentov z našich partnerských škôl je založená na tradícii. Tentokrát to boli študenti z partnerskej školy CFA Saint Michel Mont Mercure, ktorí takúto formu praktickej výučby absolvovali v období od 19.2 – 15.3. 2018 v Hotelovej akadémii v Košiciach .  Aymeric Chatellier pracoval v cukrárni Cafe De Paris a jeho spolužiak Dimitri Grosbois v hoteli Maraton.  Obaja boli z pobytu u nás nadšení a radi by sa k nám v budúcnosti vrátili, avšak už v inom ročnom období, nakoľko ich prekvapili mimoriadne nízke teploty. J

        • „JA Vitajte v našom regióne“
          • „JA Vitajte v našom regióne“

          •    Dňa 22. 03. 2018 žiačky Hotelovej akadémia v Košiciach Sára Andrejová, Nikola Kelišeková, Simona Makulová, Viktória Rugolská z III.A a Frederika Mišlenská z III.B triedy reprezentovali našu školu na celoslovenskom veľtrhu „JA Vitajte v našom regióne“ v Bratislave. Tento veľtrh bol súčasťou Týždňa podnikateľského vzdelávania organizovaného neziskovou organizáciu JA Slovensko pod záštitou prezidenta Slovenskej republiky.

            15. ročník súťaže v prezentácii regiónov JA Vitajte v našom regióne“ študentských tímov z celého Slovenska, sa konal v Avion Shopping Park v Bratislave.

            Náš 5-členný tím pripravil na veľtrh stánok „Sprievodcu známymi košickými reštauráciami“. Cieľom projektu bolo:

            ● podpora cestovného ruchu v Košickom kraji

            ● návrh poznávacieho víkendového pobytu so zameraním na zaujímavé košické reštaurácie

            ● vytvoriť vzdelávaciu prezentáciu pre odborný výcvik

            ● osloviť   cestovné kancelárie s ponukou tohto poznávacieho pobytu.

            Členovia tímu reprezentovali svoje znalosti o histórii košických reštaurácií získané počas štúdia a odborného výcviku na Hotelovej akadémii a prácou v krúžku „Podnikanie v cestovnom ruchu“. Svoje odborné zručnosti predviedla Frederika Mišlenská miešanými nápojmi, o ktoré bol veľký záujem.

            Ďakujeme vedeniu školy, učiteľom a všetkým spolužiakom, ktorí nás podporili a svojimi nápadmi nám pomohli pri príprave tohto projektu. Viac foto vo Fotoalbume.

                                                                                                            Ing. Klára Jandová