• Stáž v Nemecku
          • Stáž v Nemecku

          • Dňa 20.10. 2019, pod vedením pána riaditeľa PaedDr. Radka Rakušana, šiesti žiaci Hotelovej akadémie vycestovali na 5 týždňovú pracovnú stáž do Nemecka. V rámci projektu ERASMUS+ žiaci Michaela Hartmanová, Róbert Horváth, Samuel Iván, Timea Regecová, Sidónia Slepčíková a Laura Weiszová pracujú v reštauráciách ako kuchári, kde získajú  nové odborné zručnosti a zlepšia si jazykové znalosti z anglického a nemeckého jazyka. Prvé ohlasy žiakov z Nemecka sú pozitívne, veľmi sa im páči prostredie aj práca. Veríme, že ich táto skúsenosť obohatí a tešíme sa na ich zážitky.

            Spracovala: Mgr. Košková

        • Halloween Tekvicová párty
          • Halloween Tekvicová párty

          • Dňa 28.10.2019 sa uskutočnil V.ročník súťaže s názvom Halloween Tekvicová párty v priestoroch prízemia pred bielym salónikom. Tekvicovej párty sa zúčastnilo 20 žiakov z našej školy z tried I.PP, II.A, II.K, IV.C a V.C. Táto akcia pozostávala z dvoch samostatných častí, a to z vyrezávania tekvíc súťažných aktivít v anglickom jazyku. Najlepšími vyrezávačmi tekvíc sa stali: I.miesto – G.Simko (IV.C), II.miesto – L.Gulová (IV.C) a  III.miesto – S.Bernátová a N.Kánasová (I.PP). Súťažné aktivity v anglickom jazyku prebiehali v podobe Búrky nápadov na tému Halloween (Halloween brainstorming activity), Halloweenskeho kvízu (Halloween Quiz), Strašidelných  hádaniek (Spooky Riddles), Halloweenskych tradícií vo svete (Halloween Traditions Around the World) a typickej Halloweenskej hry s lovením jabĺk zubami v nádobe plnej vody (Bobbing for apples game), ako aj ďalších motivačných aktivít v anglickom jazyku po videoprojekcii o histórii Halloweenu. Víťazmi Búrky nápadov na tému Halloween sa stalo trio: K.Greculová, K.Nemesová a S.Drangová (V.C), víťazom Halloweenskeho kvízu sa stala: K.Greculová (V.C) a najlepší lúštitelia Strašidelných hádaniek a Halloweenskych tradícií vo svete sú: K.Mošková, V.Molnárová, A.Teruová, L.Širokmanová a N.Majorosová (IV.C). Suverénnym víťazom Halloweenskej hry s lovením jabĺk sa stal: K.Oros (II.A).  Víťazi, ako aj zúčastnení dostali za svoju usilovnosť a výkony milé ceny. Toto pekné popoludnie pre žiakov HA pripravil kolektív HA – prof. Grečková, Havrillová, Kátlovská,   obsluha videoprojekcie – prof. Batromij.

            Víťazom srdečne blahoželáme a želáme veľa šťastia do budúcna!

            Foto nájdete vo Fotogalérii.

        • Národná cena kariérového poradenstva
          • Národná cena kariérového poradenstva

          •    Už po jedenástykrát sa na Slovensku odovzdávali ocenenia v súťaži Národná cena kariérového poradenstva organizáciám a ľuďom, ktorí vytrvalo pracujú na skvalitňovaní a zlepšovaní dostupnosti služieb kariérového poradenstva. Víťazov v tomto roku ocenila ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR, Martina Lubyová. Z 20 prihlásených príspevkov zo škôl, úradov práce, sociálnych vecí a rodiny, centier pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie, neziskových organizácií i od jednotlivcov vybrala odborná porota päť prihlásených príspevkov, ktorým sa rozhodla udeliť ocenenia. Medzi nimi bola aj naša p.p. Ing Soňa Mertová, ktorej srdečne blahoželáme. Viac informácii sa dočítate na stránke Národná cena kariérneho poradenstva

        • Jeseň na Tokaji
          • Jeseň na Tokaji

          •    Košický klub Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov dňa 24.10.2019 organizoval II. Ročník gastronomickej súťaže  „ Jeseň na Tokaji“, ktorá sa konala v priestoroch reštaurácie Mladosť v Trebišove. Súťaže sa zúčastnili mladí kuchári a cukrári stredných hotelových a odborných škôl . Na súťažiacich dozerala odborná porota pozostávajúca zo skúsených odborníkov v gastronomickej oblasti. Súťažilo sa vo viacerých kategóriách. V kategórii „ Sladká jeseň“ reprezentovala našu školu žiačka Lucia Ničová z II.CPK  a v kategórii „Jeseň-inšpirácia pre kuchyňu“ / varenie naživo/ našu školu reprezentovali Ján Mutňan z II. CPK a Sebastián Tóth z II.K. Naši žiaci si viedli výborne.  Žiačka Lucia Ničová získala strieborné pásmo za tortu      „ Sladký strašiak“ a Sebastián Tóth vo varení naživo obsadil tretie miesto„Špeciálnu cenu za kreativitu“.  Súťaž bola náročná, žiaci si preverili svoje zručnosti, fantáziu a vedomosti v odbore, ktorý si vybrali ako svoje budúce povolanie. Žiakov na súťaž pripravovali pani majsterky Adriana Hlubeňová a Katarína Rothmajerová.  Na našich žiakov, ktorí sa zúčastnili tejto súťaže a veľmi dobre a zodpovedne reprezentovali našu školu, sme pyšní a prajeme im naďalej veľa úspechov.  Porotcovia, známi profesionáli v gastronómii, súťažiacim dávali rady, ktoré by ich mali posunúť v rozvíjaní ich budúceho povolania a pri ďalších súťažiach. Žiaci  získali nové skúsenosti a vedomosti o  trendoch v gastronómii . Všetkým súťažiacim srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

        • Spolupráca s partnerskou školou zo Szegedu
          • Spolupráca s partnerskou školou zo Szegedu

          • Aj tento školský rok naša škola prijala piatich stážistov a jedného učiteľa z maďarskej partnerskej školy Szegedi Körösy József Gazdasági Szakképzö Iskola . Stážisti Ákos Igaz, Roland Csatordai, Boglárka Mezei, Barbara Tanács a Boglárka Szél pracovali od 1.10 – 1.11.2019 v hoteli Ambasádor, v hoteli Maratón a v cukrárni JT 48. Učiteľ Tamás Mészáros vykonal hospitácie a dozvedel sa bližšie informácie o výchovno vzdelávacom procese na našej škole. Spolu s pani prof. Koškovou absolvovali výlet na Spišský hrad. Ďalej absolvovali prehliadku nášho krásneho mesta, pozreli si maratónsky beh a kultúrne sa obohatili počas Bielej noci. Veríme, že stážisti prežili nezabudnuteľne krásne chvíle v Košiciach.

        • Viničky III.A
          • Viničky III.A

          • V dňoch od 07. 10. 2019 do 11. 10. 2019 sa žiaci III. A triedy s vyučujúcimi odborných predmetov Ing. R. Batromijom a  MVDr. J. Brnom zúčastnili externej výučby vo Viničkách.

            V pondelok sme sa objednaným autobusom presunuli do Trebišova, kde sme absolvovali prehliadku Vlastivedného múzea s prehliadkou siene preparovaných zvierat zo všetkých kontinentov, tradičného remeselníctva, rezbárstva, poľnohospodárskych strojov minulosti a starobylého vinárstva. Po prehliadke sme sa  presunuli do Viničiek, kde sme  sa ubytovali. Popoludní žiaci absolvovali inštruktáž s organizačnými pokynmi a poučenie BOZP.

            V utorok žiaci absolvovali prednášku o jedlých kvetoch a ich využití v gastronómii. Dozvedeli sme sa, že kvety nemajú len liečivé vlastnosti, ale majú široké použitie v studenej i v teplej kuchyni. Žiaci absolvovali prednášku o typickej kuchyni v regióne Medzibodrožie spolu s receptami niektorých typických pokrmov pre danú oblasť. Prednášky pokračovali o histórii vinohradníctva a ovocinárstva, vinohradníckych oblastiach na Slovensku a výrobe vína s pivničným hlavným majstrom Petrom Bodnárom (certifikovaným odborníkom, someliérom), ktoré boli  popoludní zavŕšené prehliadkou školskej pivnice, v ktorej sa vína archivujú, pričom prehliadka bola obohatená degustáciou tokajských vín. 

            V stredu sme sa presunuli autobusom do Malej Tŕne. Nasledovala prehliadka vinnej pivnice v Malej Tŕni, ohliadka Vinného domu s krásnym pohľadom na krajinu z vyhliadkovej veže. Nasledovala prehliadka pivnice v novootvorenom vinárstve Chateau Grand Bari. Obhliadku sme absolvovali turistickým vláčikom po tzv. Furmanskej ceste popri viniciach vinárstiev Tokaj & Co., Tokaj Macik Winery, Ostrožovič a Grand Bari.  Po nej sme navštívili geograficky najnižšie položený bod na Slovensku v Kline nad Bodrogom. Popoludní zaujala netradičná prehliadka kaštieľa Františka Rákocziho v Borši.

            Vo štvrtok žiaci začali s  prípravou, realizáciou a prezentáciou projektu. Predpoludním žiaci začali s prípravou tradičných jedál z regiónu Medzibodrožie.  Po príprave obeda nasledovala prezentácia doterajšej výučby a exkurzií. Po nej žiaci absolvovali krátky test a úspešní absolventi získali osvedčenie o účasti na tejto externej výučbe. Popoludní v kuchyni predviedli svoje zručnosti druhýkrát pri príprave večere.

            V piatok sme mali možnosť vidieť spracovanie a uskladňovanie tokajských vín vo vinárskom závode Hatfa. Domov sme sa vrátili s novými poznatkami, zážitkami a spomienkami na ľudí, ktorí pripravili program externej výučby vo Viničkách. Vďaka tejto externej výučbe žiaci dostali množstvo informácií a naživo si mohli overiť dosiaľ teoretické poznatky.

        • Hotelovkári pomáhajú dobrej veci
          • Hotelovkári pomáhajú dobrej veci

          •    Škola má nielen vzdelávať, ale aj vychovávať k pomoci slabším. Každoročne sa o to snažíme aj na našej škole. V piatok 20.septembra sme pomáhali pri zbierke pre nevidiacich a slabozrakých v rámci akcie „Biela pastelka“. Lucia Ničová, Veronika Liptáková, Roland Schmidt (všetci z 2.CPK), Michal Marhefka, Ivana Mattová, Ján Géczy (5.C), Daniela Králová, Nikola Džurňáková a Patrik Sirotňák (1.N) vyzbierali nemalú sumu, ktorá pomôže nevidiacim a slabozrakým s ich neľahkým životom.Pravidelne organizujeme Študentskú kvapku krvi. V stredu 9.októbra mohli všetci zamestnanci a plnoletí žiaci darovať krv. Aj keď sa zúčastnilo 18 žiakov, tú najvzácnejšiu tekutinu nakoniec darovalo iba 9. Veríme, že okrem sladkej odmeny a gastro lístka si odniesli aj dobrý pocit, že vykonali niečo dobré pre cudzích ľudí.Krv darovali: Sceranková, Homola, Ferenc (4.B), Kužmik (2.N), Marhefka, Horváthová,Géczy(5.C), Mošková (4.C) a Palko (3.CPK). Autor textu: Mgr. Eva Šostáková

        • Medzinárodný maratón mieru v Košiciach
          • Medzinárodný maratón mieru v Košiciach

          • Hotelová akadémia aj tento rok pomáhala s organizáciou 96. ročníka MMM v Košiciach. Jedným zo sprievodných podujatí býva každý rok Pasta party. Patrí medzi obľúbené súčasti maratónov kdekoľvek na svete. Nie je tomu inak ani v Košiciach, kde sa tradícia organizovania Pasta Party začala písať v roku 1995. Vytvára priestor na neformálne stretnutie priateľov, ktorí zavítali do Košíc, aby sa premiérovo alebo opakovane zúčastnili svojho obľúbeného maratónu. Jej viacero podôb dáva návštevníkom možnosť spoznať mesto v jeho rôznych podobách. Tradične sa pasta party uskutočňuje v sobotu pred štartom maratónu v čase od 14:00 – 19:00. Maratónci si pochutnali na cestovinových špecialitách, ktoré pripravili naši žiaci pod vedením skúsených kuchárov a pedagógov. Žiaci hotelovky zabezpečovali samotný výdaj stravy a ďalšieho servisu.V nedeľu 6.10. sa 9 odvážnych žiakov HAKE s Mgr.Evou Šostákovou síce nepostavili na štart MMM, ale už od 7:00 vo veternom počasí pripravovali občerstvenie pre pretekárov v kategóriách inline a handbike. Nástrahy silného vetra hraničiaceho s víchricou zvládli na výbornú a prispeli k perfektnej organizácii 96.ročníka Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach. Zúčastnení žiaci: Jennifer Domik, Klaudia Priamová (4.A), René Alexander, Daniel Čekan (3.A), Monika Petriková, Michaela Balážová, Viktória Šofová, Dominika Šándorová (3.B) a Kornel Oros (2.A).Všetkým patrí vrelé poďakovanie. Autor textu: Mgr. Eva Šostáková

        • Deň otvorených dverí Ústavného súdu SR
          • Deň otvorených dverí Ústavného súdu SR

          • Dňa 27. septembra 2019 mali žiaci  HA jedinečnú príležitosť, nazrieť do priestorov Ústavného súdu SR, najdôležitejšieho orgánu ochrany ústavnosti na Slovensku. Prostredníctvom sprievodcov sme navštívili objekty (vonkajšie i vnútorné priestory), ktoré sú za iných okolností pre širokú verejnosť uzavreté. Počas prehliadky a odborného výkladu sme sa zoznámili s činnosťou, kompetenciami i  právomocami Ústavného súdu v Košiciach. Nazreli sme do „Siene nezávislosti“ ako i do pojednávacej miestnosti, v ktorej prebiehajú verejné zasadnutia senátorov i  pléna a podľa potreby sa uskutočňujú aj konferencie a semináre. Návšteva Ústavného súdu v Košiciach mala i svoj kultúrny rozmer. V interiéri jednotlivých miestností sme sa mohli nadchnúť umeleckými dielami slovenských maliarov a sochárov, v exteriéri sme si vypočuli časť z vystúpenia speváckeho zboru Chorus Comenianus. Nechýbala ani záchranná služba, ktorá dozerala na zdravotný stav prítomných, a zároveň poskytovala i základné inštrukcie prvej pomoci pre všetkých zúčastnených. Dúfame, že si výnimočnú atmosféru ako i zaujímavé informácie budeme môcť, v rámci DOD Ústavného súdu SR, dopriať i budúci rok.

        • Profesia days 2019
          • Profesia days 2019

          • Dňa 26.9.2019 sa žiaci V.B, V.C a II.N  zúčastnili  najväčšieho  veľtrhu príležitostí Profesia days 2019 v Spoločenskom pavilóne v Košiciach. Podujatie organizovala spoločnosť Profesia, prevádzkovateľ najväčšieho slovenského jobportálu Profesia.sk. Okrem možností nájsť si novú, lepšiu, či dokonca prvú prácu,  sme absolvovali aj prednášky inšpiratívnych osobností, odborné workshopy, jazykové či IT testovania a technologické novinky. Novinkou tohto ročníka boli tzv. Ostrovy príležitostí – priestory vyčlenené pre workshopy a firmy pôsobiace v danej oblasti.  Ostrov zdravia  bol zameraný na work-life balance, a teda ako zosúladiť osobný život s tým pracovným, čo je v dnešnej hektickej dobe veľmi aktuálne.

            Ďakujeme za množstvo podnetných a zaujímavých informácií.

        • Európsky parlament - Ambasádorská škola
          • Európsky parlament - Ambasádorská škola

          • V piatok 13.9.2019 sa naša škola zúčastnila preberania plakiet projektu Európskeho parlamentu - Ambasádorská škola. Štyria žiaci z III.A triedy: Laura Weiszová, Nicol Kosárová, Žaneta Leonov a Marián Peterčák ako junior ambasádori sa s pani profesorkou Šostákovou vybrali ranným IC-čkom do Bratislavy. Zo stanice sme sa premiestnili do Hotela Crowne Plaza v Bratislave. Čakalo nás tam malé občerstvenie a po registrácii sme sa vybrali do konferenčnej miestnosti. Preberania sa zúčastnilo veľa škôl z celého Slovenska. Po predávaní cien sme diskutovali s poslancami Európskeho parlamentu na aktuálne témy. Neskôr sme boli pozvaní na fantastický obed, ktorý sme si po celom náročnom dni vychutnali. Do odchodu vlaku sme mali ešte čas, tak sme si boli pozrieť Prezidentský palác a centrum Bratislavy. Domov sme prišli vysmiati ale unavení z celodenného výletu. Ďakujeme našej škole za takýto projekt a za túto užasnú možnosť spoznať EÚ. Ako to vyzeralo, si môžete pozrieť vo Fotoalbume. Kliknutím na tento link, si môžete pozrieť reportáž televízie TA3. https://www.ta3.com/clanok/1164417/mladi-ludia-sa-o-eu-zaujimaju-aj-vdaka-vzdelavacim-projektom.html

            Autor článku: Marián Peterčák, Laura Weiszová

        • Stáž vo Francúzsku
          • Stáž vo Francúzsku

          • Dňa 18.9.2019, pod vedením Mgr. Márie Koškovej, šiesti žiaci Hotelovej akadémie vycestovali na 5 týždňovú pracovnú stáž do mesta La Roche Sur Yon vo Francúzsku. V rámci projektu ERASMUS+ žiaci Martina Semanová, Rebeka Szaboová, Ján Kilík, Tomáš Tipan, Tatiana Matisová a Jana Šefčíková pracujú v reštauráciách ako kuchári, kde získajú  nové odborné zručnosti a zlepšia si jazykové znalosti z anglického a francúzskeho jazyka. Veríme, že ich táto skúsenosť pozitívne ovplyvní a vrátia sa plní krásnych zážitkov a skúseností. Viac nájdete vo Fotogalérii alebo v časti Erasmus+.

            Mgr. Košková

        • Mosty bez bariér 2019
          • Mosty bez bariér 2019

          • Dňa 20.09.2019 sa naša škola zúčastnila 10. ročníka festivalu ,, Mosty bez bariér“. Podujatie organizoval Košický samosprávny kraj  pre zdravotne znevýhodnených  a zdravých žiakov  v spolupráci so Strednou odbornou školou J. Majlátha v Pribeníku. V parku, pri historickom kaštieli Majláthovcov, sa zišli študenti z desiatok stredných škôl z Košického kraja. Cieľom akcie  bola spolupráca a prijatie zdravotne znevýhodnených žiakov zdravými deťmi a tak im umožniť oboznámiť sa s podmienkami a možnosťami štúdia na stredných školách v Košickom kraji. Na hlavnom pódiu počas dňa prebiehal kultúrny program. Nechýbala ani súťaž medzi žiakmi stredných škôl, v rámci ktorých mali čo najlepšie prezentovať svoj stánok a svoju školu. Žiaci našej školy na tomto podujatí predvádzali zdobenie perníkov, prezentovali cukrárske a pekárske výrobky

            Na Mostoch bez bariér sa hodnotili aj top výrobky v troch oblastiach – umeleckej, technickej a gastronomickej. Naša škola sa zapojila do súťaže o "Top výrobok“ v gastronomickej oblasti  s témou ,,Prezentuj svoju školu“ , za ktorú  kolektív našej školy získal I. miesto.

        • Zasadnutie vlády v Čani
          • Zasadnutie vlády v Čani

          • Dňa 18.9.2019 sa v obci Čaňa konalo 30. výjazdové rokovanie vlády SR. Naša škola sa tejto akcie zúčastnila a pripravila slávnostné menu. Článok z denníka Nový čas a fotografie nájdete vo Fotoalbume.

        • Európsky deň jazykov 2019
          • Európsky deň jazykov 2019

          • Dňa 18.09.2019 sa v priestoroch FF UPJŠ v Košiciach uskutočnili oslavy Európskeho dňa jazykov 2019. Našu školu na tomto slávnostnom podujatí reprezentovalo 13 žiakov V.C triedy.

            Naši žiaci mali možnosť zapojiť sa do bohatého programu plného zábavných interaktívnych aktivít, jazykových kvízov, vedomostného kvízu ˶Milujem jazyky EÚ" a oprášiť si svoje znalosti angličtiny, nemčiny, francúzštiny,  chorvátčiny, slovenčiny, španielčiny a taliančiny v prezentačných stánkoch organizátorov.  

            Veríme, že si naši žiaci z daného podujatia odniesli skvelé zážitky a skúsenosti, ktoré ich budú pozitívne motivovať na ich ceste učenia sa cudzích jazykov. Fotografie môžete nájsť vo fotoalbume.

            Mgr. D.Grečková

             

             

        • Motivačný deň V.A
          • Motivačný deň V.A

          •    Dňa 10.9.2019 sme spoznali mladého úspešného podnikateľa, Gabriela Oprendeka -  kreatívca, spoluzakladateľa a spolumajiteľa Opre ́ Cidery, s.r.o., ktorá v roku 2014 začala vyrábať jeden z prvých ciderov na Sloven­sku. Študoval marketing a ekonomiku v Dánsku, absolvoval stáž v Španielsku, v roku 2017 bol finalistom súťaže Mladý inovatívny podnikateľ, je členom Združenia mladých podnikateľov Slovenska. Gabriel má na starosti budovanie a rozvoj značiek Opre’ & mel­los, marketing, stratégie, organizáciu, manažment a financie.      Keď bratia Oprendekovci zistili, že dokážu sami vyrobiť ich obľúbený nápoj zo zahraničia, vznikol základ pre vznik znač­ky „Opre‘ Cider“. Jedinečnou receptúrou pravého, prírodné­ho, rýdzo slovenského cideru prerazili aj za hranicami Sloven­ska.

            Počas dvoch hodín sme sa dozvedeli, kde získali prvé financie, ako postupovali v začiatkoch podnikania, ako sa spoločnosť Opre ́ Cidery rozrástla o nové projekty a ako rastie ďalej do zahraničia. Stretnutie sa uskutočnilo vďaka Akceleračnému programu - NP Národného podnikateľského centra pre Košický kraj a s podporou vedenia HA. Gabrielove rozprávanie nás všetkých obohatilo a niektorých aj naštartovalo k splneniu si vlastných podnikateľských cieľov.

            Ďakujeme, V.A

        • Barmanský kurz
          • Barmanský kurz

          • Milí žiaci,

            aj v tomto šk. roku Vám ponúkame možnosť absolvovať Barmanský kurz pod vedením p. Majoroša.

            Prihlásiť sa môžete u p. hlavného majstra Ing. K. Rakušana.

            Program:

            1.deň. Teoretická časť: História barmanstva, druhy prípravy MN, barm. inventár, sklo, rozdelenie MN, vodka, rum gin, whisky cognac, tequila, šampanské dezertné vína, vermuty, barmanské desatoro, otázky na skúšky.

            2.deň. Praktická časť - aperitívy, digestívy, sekt cocktails, colladas, fizzy, príprava drinkov

            3.deň Praktická časť - fancy drinks, long drinks, soft drinks soury

            4.deň Praktická časť -  Collinsy, SOS drinks, Cobréry, Daiquiri, milk shakes, shots

            5.deň. Záverečné skúšky z teoretickej a praktickej časti, Odovzdávanie certifikátov Slovenskej barmanskej asociície, pod hlavičkou IBA. Platné aj v zahraničí. Kurz je vedený odborným lektorom SKBA- Jánom Majorošom s platnou licenciou. Cena kurzu je 120 eur. Záujemcovia si prinesú zo sebou hrubší zošit, písacie potreby / notebook/. Kurz prebieha v bielom salóniku v priestoroch Hotelovej akadémie. Začiatok je od 8.00 hod. - záver cca 15.30 hod. Všetky potrebné suroviny a ľad, inventár a vybavenie zabezpečuje odborný lektor SKBA Ján Majoroš.

        • Spev bez hraníc
          • Spev bez hraníc

          • Dňa 17.06.2019 sa v priestoroch Radničnej sály Miestneho úradu na Hviezdoslavovej ulici v Košiciach realizoval 13.ročník celomestskej speváckej súťaže- Spev bez hraníc, kde našu školu reprezentovali 2 žiačky: P.J.Dudlák a V.Hájeková (II.A). Celkovo zapojených 136 súťažiacich, ktorí interpretovali pieseň ľubovoľného žánru, hodnotila odborná porota zložená z hudobných pedagógov a známych osobností na hudobnej scéne v zložení Andy Ďurica, Ivan Bič a Tomáš Buranovský. Výsledky súťaže boli slávnostne vyhlásené na Galaprograme súťaže dňa 25.06.2019 na Hlavnej ulici v Košiciach s odovzdávaním cien porotou a starostom mestskej časti Košice–Staré Mesto, Ing. Igorom Petrovčikom. V kategórii nad 16 rokov sa podarilo našej žiačke, V.Hájekovej (II.A) vybojovať krásne 2.miesto svojou interpretáciou piesne Zombie od The Cranberries. Obom našim žiačkám ďakujeme za ich úsilie a spevácky výkon. Viktórii srdečne blahoželáme a želáme veľa ďalších úspechov do budúcna. Foto nájdete vo Fotogalérii.

            Mgr.Grečková

             

              

        • Podpora košických útulkov
          • Podpora košických útulkov

          • Koniec školského roka je obdobím našej pravidelnej podpory košických útulkov pre nechcené zvieratá. Konkrétna pomoc smerovala Malej farme, súkromnému azylu pre domáce zvieratá v Barci a Ú.V.P, Únii vzájomnej pomoci ľudí a psov pri Haniske. Za obrovskej podpory vedenia školy sme pomohli vybaviť brigádnické priestory, výbehy a koterce vyradenými skrinkami, dekami, paplónmi, či kobercami.

            Veríme, že naša pomoc pomôže skultivovať pracovné prostredie útulkov a labkáčikom spríjemní niekedy aj dlhodobé pobyty v útulkoch.

        • „VINIČKY NA DRUHÚ“
          • „VINIČKY NA DRUHÚ“

          •    V dňoch od 17. 06. 2019 do 21. 06. 2019 sme sa my,  žiaci IV. A triedy, zúčastnili externej výuky vo Viničkách spolu s triednymi profesorkami  Mgr. Ružičkovou a Mgr. Simanovou. Keďže sa naša trieda už raz tejto výuky zúčastnila v treťom ročníku, tak sme si program odľahčili od prednášok a spríjemnili výletmi. V pondelok ráno sme dorazili do Viničiek a zvyšok dňa  len tak leňošili a užívali si krásne počasie, ktoré nám vydržalo po celý týždeň. V utorok sme sa zapotili v Maďarsku pri výstupe na vyhliadku Kilátó Sólyom Dongó a poobede sme sa schladili v školskej vínnej pivnici pri degustácii tokajských vín s  jedinečnou prednáškou pivničného majstra pána Bodnára. V tretí deň sme navštívili vinárstvo Chateau Grand Bari, vyhliadkovú vežu v Malej Tŕni, Vínnu pivnicu Tokaj & CO  a renesančný kaštieľ F. Rákocziho II. v Borši. Vo štvrtok sme oprášili naše vedomosti a zručnosti zo školy a navarili  si najchutnejší  obed a následne aj večeru z celého týždňa. V piatok nám neostávalo nič iné ako nasadnúť do autobusu a zamávať  zeleným viniciam na rozlúčku.

            Na záver sa chceme veľmi poďakovať vedeniu školy. Pobyt vo Viničkách sme dostali za odmenu a aj napriek tomu, že sme tam boli druhý krát konštatujeme, že nás opäť raz obohatili o nové vedomosti a nezabudnuteľné zážitky.

            Jana Šefčíková IV. A